Gå till innehåll

Futurum Live i höst

  • Fredag, 27 september 2013

Järna fritidsgård är värd för Futurum Live under hösten. Det är en satsning tillsammans med ABF Södertälje-Nykvarn för att ge unga musiker chansen att möta en publik och växa som band.

Järna fritidsgård är värd för Futurum Live under hösten. Det är en satsning tillsammans med ABF Södertälje-Nykvarn för att ge unga musiker chansen att möta en publik och växa som band.

Fyra fredagar under hösten slår Futurum i Järna upp portarna och bjuder på levande musik. Tre lokala Södertäljeband kommer uppträda varje gång tillsammans med ett band som bjudits in utifrån. Bakom står fritidsgården i Järna och ABF Södertälje-Nykvarn som samarbetar för att ge det lokala och unga musiklivet en energiinjektion.

– Det känns fint att kunna erbjuda detta nu när vi har möjligheten. Futurum Live- spelningarna är en bra komponent i höstens arrangemang, säger Pekka Kytölä, fritidsledare Järna fritidsgård.

Satsningen möjliggörs av särskilda medel som fritidsgården fått av Järna kommundelsnämnd för att genomföra lokala kulturarrangemang. ABF Södertälje-Nykvarn stödjer projektet genom att hjälpa till med planering, hitta band och vara en resurs på scentekninksidan.

– Vi har sedan ett antal år arbetat med ett Do It Yourself-koncept inom ungdoms- och musikverksamheten. Futurum Live känns som ett klockrent exempel på hur vi ska jobba i samarbete med andra för att hjälpa ungdomar som ännu inte etablerat sig i musikbranschen, säger Tim Mårtensson, ansvarig för musik- och ungdomsverksamheten på ABF Södertälje-Nykvarn.

Rockbandet The Reapers från Södertälje

Men vad säger banden själva? Vi träffade The Reapers i samband med en foto-session i Futurum för att marknadsföra projektet. De är ett band som repar på Spinnrocken och som kommer synas - och framförallt höras - senare i höst i Futurum.

Är det viktigt för ett band att spela mycket live?
– Ja, det är en annan kick, en helt annan upplevelse att stå inför publik att spela än att spela i replokalen, säger Manon Lamartine som sjunger och spelar bas i bandet.
– Det är minst tre gånger roligare, fyller trummisen Gustaf Larsson i.

Då hoppas vi från arrangörshåll att de får en lyckad kväll när de spelar senare i höst.

Fakta Futurum Live hösten 2013

Datum: fredagar 27/9, 11/10, 8/11 och 22/1
Tid: 19-23
Drogfritt!
Fri entré!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 23 november 2013.