Gå till innehåll

Missa inte Hälsodagen 25/1!

  • Onsdag, 15 januari 2014

Välkomna till ABF-huset mellan 10.00 och 15.00! Vi uppmärksammar ämnet hälsa samtidigt som vi passar på att visa upp vårt nya studieprogram och kulturkalendarium.

Dagen bjuder på föreläsningar, erbjudanden och prova på zumba alldeles gratis. Du kan också prova på Hjärt- och lungräddning och få massage. Passa på att kolla ditt blodtryck, personer från Handikappföreningarnas samarbetsorgan finns på plats hela dagen och hjälper dig.

Anmäl dig på plats till en studiecirkel och få 10 procent rabatt! Gäller ej cirklar på JAM Dansstudio

 

UR PROGRAMMET:

Frigörande dans 10.30 (Stigsalen)
Rörelseglädje och avslappning för seniorer och andra. Din kropp är gjord för rörelse livet ut – vilka dina tankar än är om din kropp och din förmåga. Låt dansen ”massera” dina muskler, leder och din själ! I varsamhet och naturlighet med spännande musik från hela världen.

Underkastelsen 11.00 (Helgasalen)
– film av Staffan Jarl
Om kriget mot oss själva och mänsklighetens möjlighet att överleva det. Hör vittnesbörden från 23 världsledande professorer om hotet som omger oss och finns i oss, och som riskerar utplåna mänskligheten långt innan epidemier, krig eller klimatförändringar. Underkastelsen är en film om de hundratals kemikalier vi alla idag bär i vårt blod, som ett resultat av den oerhörda mängd kemikalier vi sedan andra världskriget spritt i vår miljö och underkastat oss.
 

Mat och Klimat 11.30 (Stigsalen)
– föreläsning Staffan Lindberg
Musikern Staffan Lindberg, Uppsala, var bara sex år när hans miljömedvetande väcktes av tv-serien Ville, Valle, Viktor. I dag är han nybliven försökskanin i ett projekt för att få ner sina koldioxidutsläpp till ”hållbara” 2,5 ton under 2007.
 

Prova på Zumba 13.00 (Stigsalen)
Testa ett härligt Zumbapass under ledning av JAM Dansstudios skickliga ledare. Zumba Fitness baseras på konditionstränande, rytmisk dans och har blivit en av de snabbast växande träningsformerna i världen. Här blandas latinska rytmer med glödheta danssteg som alla kan lära sig!

Psykisk (O)Hälsa 13.00 (Stigsalen)
föreläsning med Markus Larsson, doktorand, Karolinska institutet
Det finns många fördomar om psykiska sjukdomar, vem som får dem och varför. Markus Larsson är aktiv inom forskning kring de mekanismer som ligger bakom sjukdomar som schizofreni, bipolär sjukdom och depression. Han föreläser om vad det egentligen innebär att ha en psykisk sjukdom samt hur den behandlas och bemöts. Men även vad du själv kan göra för att förhindra att bli deprimerad.

LCHF 14.00 (Stigsalen)
föreläsning med Marie-Louise Thorwaldson
Kom och lyssna på en föreläsning om hur kosten påverkar din kropp och bli din egen kostguide. Inspireras och informeras till att göra goda val för din hälsa!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 februari 2014.