Gå till innehåll

Evenemang under Kringelfestvalen

  • Tisdag, 9 augusti 2016

Vi tipsar om några arrangemang du inte får missa under Södertäljes stora stadsfest.

KÄRKEK ÄR
– En föreställning i ord och ton


Av Cecilia Sidenbladh
Regi och scenbild: Eva Gröndahl 
Med Philomène Grandin och Ulf Pilov
Vid pianot Mats Persson

Förställningen inleds med en ca 20 minuters pianokonsert 
av Mats Persson, som framför Almqvists ”Musikaliska porträtt”.

Teaterföreställningens längd är efter konsert ca 55 min.

TRE MODERNA MÄNNISKOR UNDER REAKTIONENS ÅR 1851
Pjäsen Kärlek är utspelas den 10 juni 1851, dagen innan Carl Jonas Love Almqvist flyr från Stockholm, anklagad för förskingring, förfalskning och giftmordsförsök. Almqvist är sin tids store författare, politiskt radikal, feminist, anställd på landets mest betydelsefulla tidning Aftonbladet, som hade startats av Lars Johan Hierta vilken också var dess chefredaktör. På Aftonbladets redaktion lärde Almqvist känna Wendela Hebbe, Sveriges första kvinnliga journalist, kulturchef på tidningen, och en kulturpersonlighet.  De tre umgicks även privat – de gick på teatern tillsammans och träffades i Wendelas litterära och musikaliska salong i Aftonbladshuset vid Stora Nygatan 21, där hon och Almqvist bodde vägg i vägg. Lars Hierta och Wendela Hebbe levde dessutom under äktenskapsliknande former trots att han hade sin fru Wilhelmina i paradvåningen en trappa över redaktionen.

SPELDATUM
Söndagar 14, 21, 28 augusti. Kl 16.00 och 19.00

PLATS
Wendela Hebbes Hus

BILJETTER
Telefon 0704-946725JAZZCAFÉ PÅ CAFÉ BLÅ

Många har saknat "Jazz på Berget" arrangemangen uppe på Torekällberget och nu vill LBS Trio tillsammans med medarrangörer välkomna Södertäljepubliken till en konsert på Stadsbibliotekets Cafe Blå i samband med Kringelfestivalen. Vi hoppas att evenemanget får en fortsättning under vintern!

LBS Trio består av Morten Lassem - Piano, Palle Björkman - Trummor, Olle Steinholtz - Bas.

Gästartister: Peter Asplund - Trumpet, Magnus Blom - Altsax, Johan Grim - Gitarr och Jans Nilsson - Tenorsax. Dessutom medverkar lärare och elever från Kulturskolan och Hebbegymnasiets musiklinjer.

TID
27 augusti, klockan 13.00-14.30

PLATS
Stadsbiblioteket, Café Blå

FRI ENTRÉ!

 

KARATEGAMERS
– TV-spel och retrogaming

 
Medlemmarna i Karategamers gillar TV-spel, det är inte svårare än så! Karategamers är en förening som bildades 2013 i Södertälje när några tv-spelsnördar tillika samlare slog sina huvuden ihop i önskan om att göra någonting stort. Att vi sen kom att kalla oss Karategamers syftar inte på att vi bara spelar Karatespel, även om det händer ibland, utan snarare på hur stort vårt intresse är. Vi arrangerar olika typer av Tv-spelsrelaterade events där du kan spela på alla möjliga konsoler från 70-talet och framåt. Allt för att öka intresset för TV-spel och att alla härliga retrokonsoler ska få leva vidare.

Vare sig du är medlem eller ej i Karategamers kan du komma och gejma och snacka spel i Vault 10. Är du ej medlem kostar det 50 kr i dörren, vill du bli medlem klickar du här och då får du också en del förmåner. Vault 10 ligger på Frejagatan 10 i Grusåsen.

Under Kringelfestivalen håller man öppet för alla intresserade!

TID
27/8 och 28/8, klockan 12.00-20.00

PLATS
Vault 10, frejagatan 10 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 9 augusti 2016.