Gå till innehåll

Filmklubben går igång!

  • Onsdag, 28 september 2016

Filmklubbens höstprogram startar torsdagen den 6 oktober. Först ut är Danish Girl (klockan 11.00) och En man som heter Ove (klockan 13.30). 

För att titta på film hos ABF anmäler du dig till vår filmklubb där medlemskapet är gratis, då kommer du också i fortsättningen få hemskickat information om våra filmvisningar. Kontakt: Daniel Johnston: daniel.johnston@abf.se, 08-554 424 48

Välkomna till höstens filmvisningar på ABF! Jag har haft stor hjälp av några engagerade filmklubbsmedlemmar när programmet spikats, jag kan avslöja att Anna Rautio haft ett finger med i det hela också - hon är ju som bekant väldigt kunnig när det gäller film. Utbudet i höst har varit lite tungt med fokus på svåra frågor men jag hoppas att vi även har lyckats pricka in några lättare filmer. 

Vi har valt ut två filmer med vår Oscarsvinnande skådespelare Alicia Vikander så filmklubbens medlemmar får chansen att njuta av hennes mästerskap. Jag har även tagit med en personlig favorit: Äppelkriget av Hasse & Tage – den är inte purfärsk direkt, jag vet, men aktuell är den alltid! Se den av den enda anledningen att ni får se Evert Taube dansa med Monica Zetterlund medan eftertexterna börja rulla! I höst kommer vi visa två spännande animerade filmer – Profeten och Havets Sång – och jag hoppas att ni kommer uppskatta dem lika mycket som de vanliga spelfilmerna. 

Jag kan meddela att vi bytt ut ljud-systemet i visningssalen och hoppas att ljudet kommer bli till er belåtenhet. Till sist vill jag bara påminna om att jag blir överlycklig när ni kommer med tips på filmer som vi borde visa. 

Vi ses i höst! 
Daniel Johnston

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 28 september 2016.