Gå till innehåll

Årets Folkbildare och Kulturpris!

  • Måndag, 22 maj 2017

Vi har som vanligt valt att uppmärksamma ett par viktiga aktörer för folkbildningen och kulturlivet i Södertälje och Nykvarn. I år får Kerstin Johansson, aktiv i S-kvinnor, utmärkelsen som årets folkbildare och Kulturpriset går till Södertälje Jazz & Bluesförening.

Årets folkbildare – Kerstin Johansson


Ombudsman Susanne Söderling delar ut priset till Kersin Johansson

Folkbildningspriset tilldelas Kerstin Johansson, aktiv i S-kvinnor i Södertälje.

Det får hon för sitt engagemang som aldrig verkar svalna. Hon verkar för att kvinnor träffas och diskuterar politiska frågor och argumenterar för att göra kvinnors röst hörd i politiken. I många år har hon varit cirkelledare i olika ämnen.

Kerstin har med sitt politiska engagemang i S-kvinnor deltagit i internationella projekt, samlat skolmaterial, leksaker, garner och tyger, kläder och mycket annat till behövande kvinnor i världen. Hon har fått ett personligt tackbrev från Sally Mugabe som berättat att sakerna kommit till stor nytta. 

Kerstin stod även upp för Södertälje Sjukhus och kämpade, mot det egna partiet, att bevara sjukhuset i Södertälje

Hon är en sann och äkta folkbildare med hjärtat i arbetarrörelsen sedan många år. 

Det är med glädje och stolthet som Kerstin Johansson tilldelas Folkbildningspriset 2017 som förutom äran består av 2.500 kronor.

Årets kulturpris – Södertälje Jazz & Bluesförening


Lars Jansson, ordförande i Jazz & Bluesföreningen

Södertälje Jazz & Bluesföreningerhåller ABF:s Kulturpris 2017 för att föreningen upprätthåller och utvecklar en stark musiktradition i Södertälje. Sedan 1970-talet har bluesen haft sin förkämpar i stan och ideella föreningar har i omgångar grott, blomstrat och vissnat bort.

Många eldsjälar har genom åren bidragit till att skapa en vital scen för levande musik, från början en krets kring Chicago Express och sedan dess många andra hårt arbetande personer.

Idag för Södertälje Jazz och Bluesförening facklan vidare och styrelsen och medlemmarna ser till att berättelserna från själva livet och den blå femtonskalan fortsätter att hitta sina estrader och lyssnare i Södertälje.

Med denna bakgrund ser vi Södertälje Jazz och Bluesförening som bärare av en folklig kultur, förankrad i arbetarrörelsen. Förutom äran består priset också av 5000 kronor.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 22 maj 2017.