Gå till innehåll

Resor

VÅRENS RESOR 2017 – ABF PRO KULTUR
FÖR 55 + are.

S:t Anna, Arkösund 20 maj 

Sankt Anna skärgård och kyrkan Capella Ecumenica - Arkösund
Beskrivning: Vi åker med buss till Kolmården och vid det vackra samhället vid Bråviken dricker vi förmiddagskaffe med smörgås och har en fin utsikt över Bråviken. Här får vi sällskap av vår guide. Vi passar på att besöka Hantverksbyn med arbeten utförda i Kolmårdenmarmor och verk av en av de bästa tennsmederna i Sverige. Vi fortsätter mot S:t Anna och Kungshällsudden. Där väntaren båt för att för oss till Capella Ecumencia,denna vackra plats med blomsterprakt och omfångsrikt fågelliv, speciellt under maj-juni. Vi besöker den vackra, relativt nya kyrkan Capella Ecumenia (1965). Och fortsätter genom skärgården till Arkösunds hotell  där vi serveras en god lunch. Dryck och kaffe ingår. Färden fortsätter med buss över Vikbolandet. Vi kommer till Aborreberg vid Bråvikens södra strand och här dricker vi eftermiddagskaffe. I Sandviken lämnar vår guide oss och färden går vidare hemåt.

Datum – resmål LÖRDAG 20 MAJ Heldag

Kostnad: 760 kr

Betalning: Inbetalningskort kommer med inbjudan.

Anmälan: ABF, Eva Larsson. 08-554 424 40 eller eva.larsson@abf.se 

Avresa/ hemkomst: Prel. 08.00/ 19,00   

 

Utflykt – Fisksätra/Gustavsberg Hamnmuseum
1 juni

Vi besöker det nya museet HAMN i Fisksätra, Sveriges första slagfältsmuséum. Museet öppnade i juni 2014 och ligger i den renoverade marinbyggnaden Saltsjö Pir vid natursköna Baggenstäket i Fisksätra. 

HAMN är ett museum som förenar historia och nutid och som på plats berättar om farleden Baggenstäkets historia från Vikingatid till nutid. Slaget vid Stäket 1717då ryska trupper drabbade samman med svenska karoliner är naturligtvis en central del av utställningen. Besöket börjar med visning.

Datum TORSDAG 1 JUNI 

Kostnad: 100 kr. Lunch tillkommer.  Ev. besök på Gustavsberg.

Samåkning i egna bilar, bensinpengar ges till chauffören. 

 Betalning: Inbetalningskort kommer med inbjudan.

Anmälan: Torsten Gustavsson, 08-550 67802 eller torsten36@outlock.com

Avresa/hemkomst 08.30/?

 

Clarhälls trädgård – Trädgårdsbesök Hölö 27 juni

Trädgårdsvisning. Vi åker till Hammarstugan i Hölö och beser Anita och Lenny Clarhälls fantastiska trädgård. Här hittar du mängder av idéer. Trädgården ingår i gruppen ”Sju Trädgårdar”, se internet. Ta med egen kaffekorg. Samling vid Centrumstationen kl. 17.30 för samåkning i bilar. Avgift med resa, 130 kr.

Anmälan Torsten Gustavsson. Tel 08-550 67802 eller torsten36@outlook.com

 

Båtresa – Trosa 29 juni

Vi far till Trosa och ger oss ut på en två timmars båtresa i skärgården, (linjebåt). När vi kommer tillbaka till kaj tar vi en kort promenad till Antons Krog för lunch. Därefter är det trevligt att strosa en stund i ”Världens ände”. Avfärd från Centrumstationen kl. 09.45. Samåkning i egna bilar. Avgift inkl. resa c:a 370 kr.

Anmälan Torsten Gustavsson. Tel 08-550 67802 eller torsten36@outlook.com

 

Utflykt – Stendörren

Stendörrens Skärgårdsmarknad. Avfärd från Centrumstationen kl. 09.00. Samåkning i egna bilar. Marknaden öppnar 10.00. Stendörren ligger c:a två mil söder om Trosa och är ett fantastiskt naturreservat med ett förnämligt Naturum. Under marknadsdagen kan du följa med en fiskebåt på en korttur, hässja hö, tvinna rep, tjära en båt m.m. Ett stort antal hanverkare visar och säljer sina produkter. Lekamlig spis finns i form av kaffe, varma korvar, strömmingsmacka m.m. På hemvägen kan man besöka Nynäs Gods, Långmaren eller Trostorp m.fl. Avgift är 60 kr till chauffören.

Anmälan Torsten Gustavsson. Tel 08-550 67802 eller torsten36@outlook.com


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 mars 2017.