Gå till innehåll

ABF Live

Under 2011 utvecklar ABF möjligheterna att följa föreläsningar från andra orter med ABF Live. Håll utkik på kommande sändningar här.

Livesändningarna kan ses på http://www.abflive.se

 

9/6Skenet bedrar. En heldag med sändningar med RSMH. kl 10-16.30

Mer information finns här.

 

ABF på Almedalen 4-7 juli

Mer information kommer inom kort.

 

9/9: De stolta förlorarna: berättelser från Frankrike Kl 18

 Frankrike präglas av hårdnande klasskonflikter och växande etniska och religiösa motsättningar, berättar författaren och journalisten Olle Svenning som följt och skrivit om fransk politik i fyrtio år. Han skildrar den politiska historien från Folkfronten till vänsterns stagnation. Han kopplar samman Vichyregimen med Le Pens högerextremism. Han rapporterar från rättegången mot krigsförbrytaren Klaus Barbie och från fotbollsstjärnan Zidanes Marseille. Frågan ställs om den franska republikanska ideologin kan överleva. Olle Svenning samtalar utifrån sin bok De stolta förlorarna med Carl Tham.

 

29/9: Vad är bildning? Kl 18

Bengt Göransson och Per Sundgren samtalar om bildning och bildningsbegreppet. Vad betyder det idag?

 

13/10: Drömmarnas hus Kl 18.30

Föreläsning med Lotta Lundgren som är verksamhetschef på Drömmarnas hus som ligger i Rosengård i Malmö, ett ungdomscenter med olika kreativa verksamheter som har uppmärksammats stort. Hon fick bland annat fått stiftelsen Ester Bomans pris förra året och Kulturrrådets pris i år.

 

24/10: Ottar och kärleken Kl 18

Elise Ottesen Jensen blev en mytisk centralgestalt inom sexualpolitiken, en ung norska som i kamp med fördomar, sexualskräck och diskriminerande lagar bröt nya vägar och förvandlade Sverige. Gunilla Thorgrens nyutgivna biografi beskriver en orättvist bortglömd person inom den svenska feminismen, men också en makalös och än i dag kontroversiell gestalt i den svenska sexualpolitiska nittonhundratalshistorien. Gunilla Thorgren talar om Elise Ottesen Jensen.

 

7/11: En bärande längtan - skisser på en ny socialdemokratisk berättelse Kl. 18

I spåren av den nedmonterade välfärdsstaten och nyliberalismens frammarsch diskuterar författaren och journalisten Daniel Suhonen hur arbetarrörelsen ska återta det politiska initiativet och inleda den avbrutna marschen mot ett socialistiskt samhälle.

 

19/11: Socialistiskt forum

Socialistiskt forum på ABF-huset i Stockholm är en heldag fylld av spännande och intressanta föredrag. En heldag med vänsterpolitik.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 juni 2011.