Gå till innehåll

Rémi Crambes Gipsy Quartet

Tid: Onsdag 18 april 19:00 - 21:00
Lokal/sal: Konstpoolen, Konsthallen
Adress: Vikingavägen 39, 14940, NYNÄSHAMN
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 218229
Rémi Crambes fiol, Benoit Convert gitarr, Yannick Alcocer gitarr och Johan Eche-Puig bas

Sedan många år tillbaka har jag haft förmånen att då och då vistas i södra Frankrike. Som en extra förmån har jag där också fått en del spelkompisar. En dag i somras skulle vi ha ett rep hemma hos pianisten Jean-Marc Crambes. Redan ute på parkeringsplatsen hördes musik - men inte piano, utan fiol. Det visade sig vara Jean Marcs yngste son, Rémi, som vid ett besök i föräldrahemmet övade på sitt instrument. Det var uppenbart att detta var en musiker med geidgen kpmpetens. Visst, Rémi Crambes visade sig var diplomerad vid Conservatoire National Supériur de Musique et de Danse de Paris.
Han hade börjat spela enligt Suzuki-metoden vid 3 års ålder. Kanske kändes det naturligt för honom att börja spela fiol eftersom han hade två äldre syskon som spelade instrument. Också de är konservatorieutbildade violinister, dock inte med jazz-inrikting. Det finns flera framträdande "musikfamiljer"
i vårt land - inte minst med anknytning till klassisk jazz, men tre högskoleutbildade på samma instrument är kanske inte så vanligt.
/Ulf Dreber

Kvällens hemlagade tips på Kafé Radiokakan från kl 18.00.

Entré 200:- medlemmar 160:- under 20 år fri entré

Förköp Skivfönstret Centralgatan 10, Nynäshamn tel 08-520 168 15

Välkomna!
  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 februari 2018.