Gå till innehåll

Visor på kvällskvisten med Annacari Jadling- Ohlsson, Stefan Ohlsson samt Magda Andersson

Tid: Torsdag 19 oktober 19:30 - 21:30
Pris: 150 kr
Lokal/sal: Kulturhuset Haninge, Caféet - Kulturhuset
Adress: Poseidons Torg, 13640, HANDEN
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 217151
I hela sitt gemensamma liv har Annacari och Stefan spelat och sjungit ihop, 34 år nu, var och en för sig ännu längre. Tillsammans framför de visor till gitarr och berättelser ur verkliga livet.

Repertoaren består av visor från 1900-talet, med stort fokus på Dan Andersson, Nils Parling, Barbro Hörberg, Olle Adolphson. Men då och då blir det utflykter till andra sekler och andra textskrivare och kompositörer.

Annacari är till vardags pedagog på Dalarnas museum där konsten, kulturhistorien och Selma Lagerlöf är huvudämnen. Sjungit för publik har hon gjort sen 8-årsåldern, då tillsammans med pappa Björn. Berörande tonsatta texter om livet ligger henne varmt om hjärtat. Berättandet är hennes goda följeslagare i alla sammanhang. Det finns med från mamma Barbro, farfar och morfar. Spökhistorier hör till det bästa...

Stefan är klassiskt utbildad gitarrlärare och frilansande musiker inom proggen, med Elda med Höns (still going strong), visa, pop/rock, countrypop och barnmusik. Han är på grund av sitt breda musikutövande, en fantastisk och lyhörd gitarrist till visa och text.

2013 fick Annacari Jadling – Ohlsson Karin Söders Selma Lagerlöfpris i Berättarladan i Västra Ämtervik i Värmland, och 2014 fick Stefan och Annacari Nils Parlingpriset. Stor ära!!

Magda Andersson
Magda Andersson har jobbat professionellt med musik i flera år, och släppte i oktober 2016 sin andra soloskiva "Korsa gränser". Hon är bosatt i Umeå, efter några år i Västervik och Göteborg, och turnerar med hemstaden som utgångspunkt både i Sverige och andra delar av Europa, som Tyskland och Nederländerna. Konstnärligt bor hennes uttryck i berättandet, med rösten och orden som främsta redskap.
I soloprojektet som går under hennes eget namn, är det modern visa på svenska som gäller. Texterna är det centrala, och handlar gärna om sånt som är läskigt att prata om eller känna inför


Entré 150:- (Personer som har "scenpass" 120:-)

Arrangör: ABF Södertörn i samarbete med Haninge Kultur och Haninge Riksteaterförening.
  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 24 augusti 2017.