Gå till innehåll

Visor på kvällskvisten med Pär Sörman och Helena Martinsson

Tid: Torsdag 16 november 19:30 - 21:30
Pris: 150 kr
Lokal/sal: Kulturhuset Haninge, Caféet - Kulturhuset
Adress: Poseidons Torg, 13640, HANDEN
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 217152
Pär Sörman
Pär tar oss med på ett strövtåg i visans värld där han tolkar Dan Andersson, Evert Taube, Nils Ferlin och många fler av våra äskade visdiktare, på sitt högst personliga sätt

Sedan början av 70-talet har han arbetat som skådespelare vid bl.a. Stockholms Stadsteater, Svenska Riksteatern och Kronobergsteatern. Vid sidan av teatern har sången och musiken varit en ständiga följeslagare och sedan mitten av 80-talet är Pär verksam som frilansande vissångare/skådespelare med svenska visor och dikter på programmet. Han har gjort flera sångturnéer runtom i Norden och i USA´s svenskbygder.

Pär har belönats med stipendier från Visans Vänner och Sällskapet Astri och Evert Taubes Vänner. Nils Ferlin-Sällskapets Trubadurpris fick han år 2002 och Dan Andersson priset år 2003. Pär är ledamot i Svenska Visakademien.

Tankar om sånger: ”Ibland får jag frågan om jag inte ska börja skriva egna sånger. "Egna sånger", tänker jag, hur ska jag förklara att alla sånger jag sjunger egentligen är egna sånger. Men - jag vet ju vad dom menar.”

Helena Martinsson
Helena Martinsson är en mångsidig sångerska och låtskrivare som rör sig mellan berättande visa, singer/songwriter, pop, rock och även klassiskt och opera.
Denna kväll får vi förstås höra hennes mera vi(t)siga visor som även kan landa i genrer som kuplett och tango, nästan som i Povelsk anda. Visor som berättar om nättroll och en lätt promiskuös turnerande artist. Någon välbekant klassisk visa kan man nog också få höra.

Helena, som i en del sammanhang kallar sig Hilma, har tidigare spelat på Stockholms visfestival, Sjöstadens visfestival, Holmöns visfestival, Visor så in i Norden, Åland och Stockholms Folkfestival. Medlem i YTF.

På Haninge Kulturhus har hon en gång tidigare framträtt, då i den egenbearbetade operafarsen Smuggelsprit och kärlekstörst med Operajouren.


Entré 150:- (Personer som har "scenpass" 120:-)

Arrangör: ABF Södertörn i samarbete med Haninge Kultur och Haninge Riksteaterförening.
  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 24 augusti 2017.