Gå till innehåll

Religion, psykologi, pedagogik

/ImageVaultFiles/id_134/cf_77/Religion_huvudbild.JPG

Hur man läser Koranen: Grundläggande cirkel (termin 2)

Vill du lära dig hur man läser, uttalar och reciterar Koranen samt mer om Tajweed-reglerna som styr hur Koranen ska läsas rätt?

Det här är en studiecirkel som vänder sig till dig som är nybörjare eller som kan grunderna men känner dig osäker på det arabiska uttalet. Fokus ligger på uttals- och läsregler, det vill säga ej på innehåll eller tolkning. Cirkeln vänder sig till dig som är kvinna och behärskar svenska språket.

Cirkelledaren undervisar på svenska på distans via internet, deltagarna träffas dock på plats i studielokalen (dvs. ej via distans). Mer information om upplägget får du vid introduktionstillfället då ledaren är på plats och kan svara på frågor.

På den grundläggande nivån lär vi oss tillsammans att läsa Koranen från början (Noorani Qaida). Sammankomsterna fokuserar på den grundläggande läran för att läsa och uttala Koranen på rätt sätt, t.ex. arabiska bokstäver, Fatha, Kasrah, Dammah, Sukoon, Shaddah, Tanween, naturell Madd, Qalqala, Gunnah, etc.

Cirkeln består av teori och övningar med de tio sista surorna inom Juzz Ammah, i hur man uttalar och läser Koranen på arabiska. Studiecirkelns mål är att deltagarna efter två terminer/40 sammankomster ska kunna läsa Koranen.

Vårterminen startar lördagen den 13 januari, med en introduktionsträff lördagen den 6 januari kl 13.00.

Välkommen med din anmälan!

Pris 770 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 22 januari 2018.

Fakta

Startdatum: 13 januari 2018

Veckodagar: Lördag(ar)

Tidpunkt: 11.00 - 12.00

Antal tillfällen: 22

Arrangör: ABF Södertörn

Cirkelledare: Shahina Rahman

Plats: ABF Nynäshamn, Gamla Kontoret
Skolgatan 1, 14930, NYNÄSHAMN

Arrangemangsnummer: 109072


Visa större karta