Gå till innehåll

Religion, psykologi, pedagogik

/ImageVaultFiles/id_612/cf_77/Johner_flote_180x115.JPG

Hur man läser Koranen: Tilawat & Hifz-ul-Koran

Vill du lära dig hur man läser, uttalar och reciterar Koranen samt mer om Tajweed-reglerna som styr hur Koranen ska läsas rätt?

Denna studiecirkel vänder sig till dig som har avslutat Tajweed-nivån och har en god förståelse för de avancerade reglerna för Tajweed. Fokus ligger på uttals- och läsregler, det vill säga ej på innehåll eller tolkning. Cirkeln vänder sig till dig som är kvinna och behärskar svenska språket.

Cirkelledaren undervisar på svenska på distans via internet, deltagarna träffas dock på plats i studielokalen (dvs. ej via distans). Mer information om upplägget får du vid introduktionstillfället då ledaren är på plats och kan svara på frågor.

På denna nivå lär vi oss hela Koranen Tilawat eller Memorering Hifz-ul-koran, och lär oss Koranen utantill genom att välja ut ett valfritt mål. Cirkeln riktar sig till dig som redan kan läsa Koranen med Tajweed men vill ta steget längre med en fördjupning i Tilawat eller memorera hela Koranen.

Studiecirkelns mål är att ytterligare hjälpa deltagarna att förbättra sin recitation med tillämpning av redan inlärda regler genom att öva på utvalda Suror. Under terminens gång får deltagarna en hel del övning i att tillämpa de regler som de har studerat tidigare och läsning med repetition och mycket praktik.

Vårterminen startar i Haninge söndagen den 14 januari, med en introduktionsträff kl 15.00.

Välkommen med din anmälan!

Pris 770 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 december 2017.

Fakta

Startdatum: 14 januari 2018

Veckodagar: Söndag(ar)

Tidpunkt: 18.00 - 19.00

Antal tillfällen: 22

Arrangör: ABF Södertörn

Cirkelledare: Shahina Rahman

Plats: Folkets Hus/Villa Rudan, Övre Rudan 1 tr upp
Folkparken 19, 13640, HANDEN

Arrangemangsnummer: 109079


Visa större karta