Gå till innehåll

Utbildningar för föreningar och cirkelledare

ABF Södertörn erbjuder förenings- och ledarutbildningar riktade till medlemsorganisationer, samverkansparter, fria grupper och cirkelledare. Genom dessa utbildningar vill vi bidra till att stärka våra folkrörelser och ledare och skapa mötesplatser för förtroendevalda, för att vi tillsammans ska bli starkare, modigare och mer kreativa!

I broschyren Förenings- och cirkelledarutbildningar presenterar vi ett urval av utbildningarna. Det går också bra att önska kurser som vi skräddarsyr efter just era behov. Ladda ner broschyren här (i pdf).

Utbildningskalender - våren 2018

Januari

Måndag 8/1 kl 18:00-20:00 - Haninge:
Bli den bästa cirkelledaren - oftare! (kostnadsfri)
Välkommen till en workshop där vi tillsammans undersöker och diskuterar filmatiserade cirkelledardilemman som handlar om gruppers utveckling och arbete över tid. Hur kan man agera som cirkelledare i de olika faser en grupp går igenom och går man alltid igenom alla faser i en cirkel? Finns platåer, konfliktfas och smekmånad? I de här scenerna ska vi besöka den nya generationens cirkelledare. I filmen möter vi Alex Forsberg som är ung cirkelledare och den grupp han leder i rollspel. 
Anmälan

Måndag 8/1 till fredag 12/1 - Haninge & Stockholm:
ABFs utbildningsdagar för cirkelledare 
Utbildningsdagarna för cirkelledare är en programvecka som anordnas gemensamt av ABF Södertörn och ABF Stockholm, med fokus på olika fortbildande och inspirerande aktiviteter. Deltagande är kostnadsfritt för dig som är cirkelledare inom ABF Södertörns öppna studieprogram eller inom föreningscirklar hos våra medlemsorganisationer / samverkansparter.
Kontakta oss för aktuellt program!

Februari

Lördag 10/2 kl 09:00-12:00 - Haninge:
Studieorganisatörsutbildning (300 kr, fika och material ingår)
Studieorganisatören har till uppgift att se till att föreningens medlemmar erbjuds kurser och kulturaktiviteter, samt att fånga upp och dokumentera behov av utbildning inom föreningen. Vår studieorganiastörsutbildning vänder sig till dig som vill utvecklas i ditt arbete inom denna funktion. Under en förmiddag går vi igenom grunderna och diskuterar rollen och uppgifterna, samt ger praktiska tips kring hur arbetet kan göras effektivt med stöd av ABF.
Anmälan

Tisdag 27/2 kl 18:00-20:00 - Haninge:
Introduktion för nya cirkelledare (kostnadsfri)
Att vara cirkelledare innebär att du, förutom att ha ämneskunskapen, också ska vara en demokratisk ledare och ha kunskap om cirkelmetodiken, folkbildning och om ABF. Under denna kväll ger utbildningsledare på ABF Södertörn en introduktion till cirkelledarskapet för dig som är ny som cirkelledare inom ABFs eget studieprogram eller inom våra medlemsorganisationer.
Anmälan

Mars

Lördag 10/3 kl 09:00-17:00 - Haninge:
Cirkelledarutbildning Steg G (kostnadsfri)
Alla cirkelledare inom ABF ska få folkbildningskompetens. Därför erbjuder vi kostnadsfritt den grundläggande utbildningen "Steg G" till dig som är ny cirkelledare inom ABF Södertörn eller våra föreningar, eller som har varit ledare en tid men ännu inte gått grundutbildningen. Steg G omfattar 9 studietimmar och tar upp folkbildning, ABF och studiecirkeln, cirkelledarrollen och cirkelns pedagogik. Du får med dig pedagogiska och metodiska baskunskaper samt kännedom om ABFs värdegrund och folkbildningssyn, vilket ger dig en bra grund och trygghet i din roll som ledare inom ABF. Vi bjuder på lunch under dagen.
Anmälan

Lördag 24/3 kl 10:00-13:00 - Haninge:
Styrelsen i arbete (300 kr, fika och material ingår)
En halvdags utbildning med fokus på styrelsearbetet. Vi utgår från ett vanligt arbetsår för en föreningsstyrelse och går bland annat igenom grunderna i föreningsdemorkati samt hur medlemmar kan engageras.
Anmälan


Fler datum tillkommer efter hand.

  • Anmälan görs senast 2 veckor innan respektive datum till e-post anmalan.sodertorn@abf.se eller tel 08-556 520 30. Antalet platser är begränsat.
  • Utbildningarna vänder sig till dig som är verksam cirkelledare eller medlem i en förening som är ansluten till ABF Södertörn.
  • Kontakta oss om ni är intresserade av andra kurser som vi skräddarsyr efter just era behov.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 12 februari 2018.