Gå till innehåll

Alla kan göra något

  • Torsdag, 19 december 2013

Hur bemöter man vardagsrasism utifrån den fackliga värdegrunden: allas lika värde och rättigheter? Vad är det för samtal vi vill ha och hur får man en annan person att reflektera över sina fördomar och generaliseringar:

Dag:            Torsdagen den 30 januari
Tid:             18.00 - 21.00
Plats:          ABF Södertörn, Handenterminalen 3 i Haninge
Föreläsare: Bo Emanuelsson och Teatergruppen "Tage Granit"

Anmälan sker senast den 10 januari till maria.levin@haninge.se

Sara är stolt över att vara förtroendevald och drivs av att få gör sina arbetskamraters röster hörda. Men när Gunilla luftar den ena fördomen värre än den andra blir Sara stum. Hur bemöter man egentligen främlingsfientlighet?

Teater Tage Granit använder sig av interaktiv teater för att skapa dialog och diskussion runt svåra ämnen. Syftet är att ingjuta mod och självförtroende och ge en möjlighet att inspireras av varandras erfarenhet för att stå stärkt i sin fackliga värdegrund.

Hur bemöter man vardagsrasism utifrån den fackliga värdegrunden: allas lika värde och rättigheter? Vad är det för samtal vi vill ha och hur får man en annan person att reflektera över sina fördomar och generaliseringar?
Den fackliga tanken handlar ju om solidaritet och att arbeta tillsammans, varför känner man sig då så ensam i sitt arbete ibland? Vem tar man stöd av, var hittar man sin kraft?
Deltagarna deltar aktivt genom att muntligt ändra skådespelarnas repliker, från det som spelas upp till hur det istället bör gå till. I dialogen mellan publik och skådespelare får deltagarna tips, argument och idéer. Föreställning och diskussion tar ca 2 timmar. Tage Granit och LO har under ett antal år samarbetat runt frågor om rekrytering och facklig engagemang. ”Alla kan göra något” är en del av LOs satsning mot främlingsfientligenhet med samma namn.

Välkommen!
Roja Isaksson                     Ordförande LO-sektionen Haninge-Tyresö
Christer Erlandsson           Ordförande Haninge arbetarekommun

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 december 2013.