Gå till innehåll

Filmpremiär med samtal: Say something

  • Tisdag, 15 mars 2016

Varmt välkommen till Sverigepremiären av dokumentären Say Something på Bio Cosmopolite i Haninge fredag 18 mars! Say Something är systerfilmen till My life my lesson (Bästa nordiska långfilmsdokumentär Nordic Docs 2015, Guldbaggenominerad 2016) och skapar sista delen i Åsa Ekmans dokumentära diptyk om barn som växer upp i våld i nära relationer. 

I Say Something möter vi Isabell och hennes mamma som kämpar med att förstå och förlåta varandra efter flykten från mammans våldsamma pojkvän. Filmen fick sin internationella premiär på världens största dokumentärfilmfestival Idfa i Amsterdam i november 2015.

Vi får besök av Ingela (Isabells mamma) och av filmens producenter Oscar Hedin och Ylva Forner som kommer att delta i en paneldebatt efter filmvisningen. Ni bjuds in som publik att ställa frågor och diskutera viktiga ämnen som filmen tar upp tillsammans med panelen. 

Se och diskutera denna starka och viktiga film tillsammans! Syftet med Say Something är att skapa en film som engagerar publiken samt en film som öppnar upp för en diskussion runt verkligheten för barn som växer upp i en familj där vardagen präglas av våld.

Insläpp sker från kl 18.00 med filmstart kl 18.30. 

Biljettpris: 90kr (ord. pris). Biljetter bokas via hemsidan www.biocosmopolite.se eller ring direkt till kassan 08-525 259 00 (under öppettider).

Regi: Åsa Ekman 
Producent: Oscar Hedin och Ylva Forner
Distributör: Film and Tell 
Längd: 73 min 
Åldersgräns: 7 år

Välkomna till Bio Cosmopolite!

Arrangörer: Bio Cosmopolite, Film and Tell, ABF Södertörn och Haninge kultur.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 mars 2016.