Gå till innehåll

Gästspel av Romeo & Julia Kören

  • Tisdag, 12 april 2016

Romeo & Julia Kören gästspelar på RoJ med sin föreställning "Hemlängtan".  När: Fredagen den 22 april kl 19:00. Var: G:a Folkets Hus, Folkparken 21, Handen.

Biljetter och information www.rojteatern.nu eller 08-777 22 63.

Idag är mängder av människor på flykt. Vissa på grund av krig men många på grund av förföljelse, svält eller en omöjlighet att skapa en framtid för sin familj. För bara 100 år sedan var rollerna ombytta och det var vi svenskar som flydde. Över en miljon svenskar lämnade Sverige och emigrerade till Amerika i jakt på ett bättre liv.

Dramatiserade brev ger röst åt de svårigheter som mötte de svenska emigranterna. Breven berättar om dråpliga situationer, varmt mottagande och om lyckan över att ha förbättrat sin och sina barns framtid. Men breven berättar också om problem med det nya konstiga språket, kulturkrockar ochom en evig längtan hem.

Kören - som tidigare besökt RoJ och hållit öppna repetitioner men som nu alltså återvänder för en regelrätt föreställning - har Dramaten som hemmascen där de spelar olika föreställningar där musiken och smäktande körsång alltid står i fokus!

Föreställningen är ett samarrangemang mellan: RoJteatern och Romeo & Julia kören, med stöd av ABF Södertörn, Haninge Riksteaterförening, Postkodslotteriets kulturstiftelse och Gerald och Monica Naglers stiftelse.
  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 12 april 2016.