Gå till innehåll

Samhälle, politik, fackligt

/ImageVaultFiles/id_136/cf_77/Samh-lle_huvudbild.JPG

Det postkoloniala arvet i vår samtid, fördjupningskurs.

Den är kursen erbjuder dig en fördjupning i hur postkolonial teori och tematik kan användas för att förstå, beskriva och analysera samhällsdebatter och utmaningar i vår samtid.

Under kursen diskuterar du postkolonial teori som akademiskt studiefält och som verktyg för att förstå våra samtida samhällsutmaningar. Både äldre och nya postkoloniala tänkare teorier med fortsatt fokus på den västerländska kunskapsproduktionen, språkets betydelse och moderna rasismens strukturer, tas upp. Med en djupare och mer nyanserad förståelse av postkolonial teori och tematik diskuteras analyser av aktuella samhällsdebatter på global, nationell och lokal nivå.

Efter första introduktionstillfället fördjupar du dig inom fyra aktuella politiska debatter och samhällsutmaningar med en spännvidd från det lokala till det globala. Teoretiska texter kommer blandas med nyhetsrapporteringar, politiska uttalanden, dokumentärfilmer, filmer m.m. Samtalen sker på svenska men vissa texter och filmer kan komma att vara på engelska.

Förkunskaper
Kursen bygger på den kunskapsgrund som erbjuds i grundkursen och riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper, men som vill fördjupa dig i postkolonial teori och tematik, både som akademiskt studiefält och som ett praktiskt analysverktyg.

Cirkelledare
Costan Barzanje, med examina i internationella relationer och internationell konflikthantering. Costan har även studerat arabiska och bott i Mellanöstern.

Pris 390 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 12 mars 2018.

Fakta

Startdatum: 3 maj 2018

Veckodagar: Torsdag(ar)

Tidpunkt: 18.00 - 20.30

Platser kvar: 10

Antal tillfällen: 4

Arrangör: ABF Stockholm

Cirkelledare: Costan Barzanje

Plats: ABF-Huset , Värmlandsrummet, 5tr
Sveavägen 41, 11140, STOCKHOLM

Arrangemangsnummer: 445275


Visa större karta