Gå till innehåll

Oktober 2013

Ordf har ordet,...

Musik ska byggas utav glädje

Visst blir man glad bara man hör Lill Lindfors välkända slagdänga ”musik ska byggas utav glädje”? Det spritter i kroppen bara inledningstonerna startar, tycker jag.

 En gång i tiden hann jag med att vara en trogen medlem i Silbodals kyrkokör och jag älskade både torsdagarnas körövning och alla framträdanden på söndagarnas gudstjänster. Nu finns tyvärr inte tiden längre, och jag saknar det ibland.

Musik är en viktig del i ABF:s verksamhet. Gör man ett snabb sökning på ordet ”musik” och  vad som händer just nu inom vår egen verksamhet i ABF Värmland så ser man allt från Opera från Metropolitan som sänds i samarbete med biografer, till musikprogram med tonsättningar av Fröding i samarbete med visföreningar, till den rika pensionärsverksamheten med sångkörer, till all musik som sker i samarbete med unga och inte minst renodlade cirklar där man lär sig spela Ukulele eller andra instrument.

 Som all annan verksamhet i ABF så bygger även musikverksamhet på deltagarnas intresse och vilja. Så du som alltid drömt om att kunna spela ett instrument eller lära dig arrangera eller skriva låtar, ta kontakt med din lokala ABF:are och anmäl intresse för en cirkel. Och kom ihåg, orden ”för sent” eller ”omöjligt att lära sig” existerar inte hos ABF!

 Fast i det sammanhanget måste jag faktiskt erkänna mina egna brister. När jag för länge sedan jobbade inom barnomsorgen i Årjängs kommun så var vi några som ville lära oss att spela gitarr med syftet att få med oss några ackord för att kunna kompa till de vanligaste barnvisorna. Vi bildade en cirkel och det gick jättebra i början. Men så kom vi till sången ”Gullefjun” och då skulle ett nytt ackord läras in och där körde jag helt enkelt fast. Jag lärde mig allt i boken innan Gullefjun men sedan var det kört. Jag kan sjunga Gullefjun jättebra, men tyvärr inte ta ackorden. Dock är jag säker på att det inte kommer att hända dig, för vi har såklart bra cirkelledare som vet hur man får omöjliga cirkeldeltagare att komma vidare!

Att träffas och spela och sjunga tillsammans är viktigt för många olika grupper i vårt samhälle. Vi i ABF vill vara en viktig samarbetspartner för dig som har lust att lära mer om eller att utöva sång och musik eller är den som ska arrangera en musikupplevelse.

Musik är en av alla viktiga verksamheter inom ABF och eftersom jag tror att alla mår bra av sång och musik så hoppas jag att vi framöver ska bli ännu bättre på musikverksamheten och helst också koppla ihop den med annan verksamhet.

 

Så hör av dig med dina idéer, vi är öppna för allt!


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 2 oktober 2015.