Gå till innehåll

Oktober 2014

Ordf har ordet,..

Nya satsningar 

 

Det känns väldigt bra att vi i ABF Värmland har anställt nya medarbetare och att de vi anställt också är något vi haft bristvara på, män. Alla arbetsplatser blir bättre och effektivare om det är en bra blandning av både män och kvinnor, det visar all forskning, så det känns bra att vi har tagit steg för att förbättra den skeva statistiken. Välkomna till vår organisation ni som är nya!  Och lycka till med nya steg i livet ni som lämnat vår organisation.

 

Som ordförande har jag satt några viktiga personliga målsättningar med mitt uppdrag som bara jag vet om, men en har jag varit lite mer öppen med, nämligen att ha ett personligt samtal med alla anställda där vi lär känna varandra lite mer, vilka vi är, drömmar, utmaningar och så. I skrivande stund tror jag att jag har två kvar att boka samtal med, två av de allra nyaste. Det har känts bra att få hälsa på er på era arbetsplatser och få en lite inblick i er vardag.

 

Strax är det dags för ABF Värmlands halvårsmöte där medlemsorganisationernas ombud fastställer verksamhetsplanering och budget för vår gemensamma verksamhet. Viktiga saker. Det är vår ram för vad som ska ske de närmaste åren. Självklart kan saker dyka upp som behöver hanteras, men i stort ska vi arbeta efter det som beslutas där. Så jag hoppas att alla anställda och många ombud från medlemsorganisationerna vill dyka upp den där måndagen, den 1 december, för att tillsammans fastställa vägen framåt.

 

För någon vecka sedan presenterade den nya regeringen sin budget. Det känns bra att stödet till folkbildningen ligger fast och att nya pengar inom ramen för kunskapslyftet kommer, i ett första läge till framförallt folkhögskolorna. Men vi som har möjlighet ska naturligtvis påverka och visa på studieförbundens förmåga att också vara en aktör i kunskapslyftet.

 

En annan satsning som regeringen aviserat är satsningar på våra miljonprogram och där känner jag att vi redan är med genom vår satsning på Fröding Arena i Karlstad. En mötesplats för alla människor, där gemensamma kulturaktiviteter blir navet och där allting utgår från vad människor som bor i området själva vill. Bra!

 

Jag hoppas att vi framöver ska ha ett tätare samarbete mellan styrelsen och personalen runt om i länet och att det ska vara självklart att styrelseledamöter och ersättare finns med ute i verksamheten, om inte varje gång det händer något så i alla fall någon gång då och då. 


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 2 oktober 2015.