Gå till innehåll

Nätverket Systerskap

Festival för systerskap har arrangerats i Karlstad sedan 2004. Det började som en heldagsfestival på Tolvmansgatans fritidsgård och har sedan dess utvecklats till vad det är i dag - en årlig festival fylld med musik, teater, workshops och föreläsningar.

Systerskap hemsida

Vi vill lyfta fram kvinnliga föreläsare, artister och förebilder. Tjejer och kvinnor som inspirerar, berör eller förändrar. Vi vill lyfta diskussioner som annars glöms bort och skapa utrymme för alla som vill göra samhället mer jämställt. Tanken är att alla, oavsett ålder, bakgrund och kön ska hitta något som lockar i vårt program.

Ofta när vi pratar om jämställdhetsfrågor blir det jobbigt. Det är svåra frågor och framförallt går det alldeles för sakta.
Festival för systerskap är vårt sätt att förändra samhället och samtidigt ha väldigt roligt tillsammans.

Vi vill också passa på att tacka alla de personer och organisationer som ställer upp med tid, kunskap, engagemang och ekonomiskt stöd. Utan er skulle festivalen aldrig bli verklighet!

Arrangörer Festival för systerskap 2017

Karlstads kommun, Alla Kvinnors Hus, Zonta, Fredrika Bremer Förbundet, ABF Värmland, Gyncancerföreningen Musslan, Karlstad-Solstaden Soroptimistklubb, S-kvinnor, Vi pratar ryska och Karlstads Tjejjour.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 10 april 2017.

Gilla oss på facebook

systerskap 2

Nätverket Systerskap

Kontakt

Elisabeth Karlsson 2

Vill du veta mer om Nätverket Systerskap kontakta

Elisabeth "Bettan" Karlsson
elisabeth.karlsson@abf.se
010 - 709 97 61