Gå till innehåll

Möt våra ledare

Här presenteras ett antal av våra fantastiska cirkelledare

Lena Ålstig, Cirkelledare i data

lena2

 Jag har jobbat inom handel i 36 års tid. Allt som finns att göra i en butik.  Gått mycket datakurser som gjort att data blev ett stort intresse. När jag blev friställd så ville jag prova nåt annat. Det första jag tänkte på var att lära ut någonting eftersom jag har mycket arbetslivserfarenhet i ryggsäcken. Landsbygden ligger mig också varmt om hjärtat så jag hade en idé om att åka ut i bygden och lära ut datoranvändande. ABF nappade på detta. De hade  7 bärbara datorer med mobilt internet.

Deltagarna får lära sig data från grunden. Skapa mappar och hålla ordning i datorn, Lära sig programmen Word, paint och excel. Surfa på nätet och maila. Eftersom vi använder mobilt bredband kan man komma åt internet utan nätverksanslutning.

Det är så roligt att se hur människor blir så glada och positiva när de ser att det går att lära sig att hantera en dator fast man är äldre. Jag får  också träffa många nya människor och den sociala biten betyder mycket för mig och deltagarna. Detta är det roligaste och mest inspirerande arbete som jag har haft. Deltagarna växer varje gång som vi har haft kurs och de blir mer och mer motiverade att få lära sig mera.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 12 november 2014.