Gå till innehåll

Boklådan

De bokombud som spred litteratur till folket för 100 år sedan hade en trälåda med sig. Den rymde ett tjugotal böcker, och kunde forslas på en pakethållare. I samma anda erbjuder vi nu en digital boklåda, fylld med lästips, författarporträtt och litteraturhändelser.

BoklådanLäsandet blir allt mer klassbundet för varje mätning. Många öppnar aldrig en bok, i synnerhet yngre män i LO-yrken och utanför arbetsmarknaden. Samtidigt har litteraturen förlorat sin tidigare centrala plats i folkrörelserna, och lämnat plats åt PR-byråer. Detta vill vi – Arbetarnas Bildningsförbund och tidningen Arbetet – ändra på.

Boklådan är ett digitalt nyhetsbrev som riktar sig till alla med ett aktivt eller slumrande litteraturintresse. Vår redaktion väljer ut både skönlitteratur och faktaböcker ur bokfloden, med tonvikt på det som blottar orättvisor och väcker engagemang.

Vem som helst är välkommen att bli prenumerant på nyhetsbrevet och sex gånger per år få tips på böcker som vi rekommenderar och trender som vi iakttagit.

Texterna i brevet är korta – det tvåsidiga nyhetsbrevet ska passa att sätta upp på en anslagstavla – men det finns ofta länkar till mer fördjupade presentationer: många av dem har publicerats i tidningen Arbetet. Vi bjuder också på författarporträtt och ger bokombud och läsfrämjare runt om i landet tips på hur böckerna kan användas.

Vill du ha nyhetsbrevet Boklådan i din inbox? Klicka här


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 november 2013.

Titta in i Boklådan