Gå till innehåll

Kulturföreningen Mullberget

1979 startade Källarbandsprojektet som ganska snart tar form som Skellefteå Musikförening. Redan från första början var 15 band involverade i projektet som också bestod av människor från kommun och studieförbund.

Musikfabriken grundades 1985 med syftet att kunna erbjuda medlemmarna en plats att spela musik på i olika former. Efter ett antal mer eller mindre lyckade lokalbyten flyttade ”Fabriken” in i Mullbergsskolans gamla lokaler i Skellefteå. Sedan 1991 anordnar man årligen gratisfestivalen Trästockfestivalen på Nordanå i Skellefteå.

I början av 2011 offentliggjordes sedan det historiska beslutet att de två föreningarna som delat på sig 26 år tidigare åter kommer att bli en gemensam förening. Namnet KF Mullberget kommer av att föreningen fortfarande huserar i den gamla Mullbergsskolan. I huset finns fjorton repetitionslokaler, ett kontor & en scen. Dessutom finns två inspelningsstudios.

I hela sin verksamhet, allt från replokaler till utbildningar, workshops, spelningar och tidigare nämnda Trästockfestivalen samarbetar KF Mullberget med ABF. Tillsammans har vi ett finger med i spelet i egentligen allt som har med musik att göra i Skellefteå viket vi är mycket stolta över.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 12 november 2014.

Hitta till KF Mullberget

Kontaktuppgifter

Mullbergsvägen 1
Skellefteå

 

Telefon: 0910-18333
Mobil: 0767- 745 694
e-post: info(a)@mullberget.se