Gå till innehåll

Teaterprojektet

Pjäser, samarbeten, inspiration och studiehandledning - ABFs nationella teaterprojekt vill främja teaterverksamheten på alla plan.

ABFs nationella teaterprojekt

Avtal ABF och Arbetarteaterförbundet (ATF)
ABF och ATF har tecknat ett avtal för 2010 angående pjäslån och rådgivning kring uppföranderätt och pjäsval. Genom avtalet får alla ABFs avdelningar och distrikt möjlighet att låna manus ur ATRs manusarkiv.

ABFs teaterverksamhet/scenkonst
Hösten 2009 genomför förbundsexpeditionen en förstudie om ABFs samlade teaterverksamhet. Det blir en kartläggning kring hur det ser ut idag, en inventering av verksamhetsansvariga och förslag på hur den samlade ABF-organisationen kan arbeta under de kommande åren för att gemensamt utveckla verksamheten.

Förstudien genomförs av Lars Wiberg, ABF Göteborg. Om du har tankar och synpunkter kring den verksamheten, kontakta Lars Wiberg, lars.wiberg(at)abf.se. För ytterligare frågor, kontakta Marianne Högmark, marianne.hogmark(at)abf.se.

Nyfiken på teater
ABFs Nationella teaterprojekt

ABF Göteborg har tagit fram boken ”Nyfiken på teater”. Det är en Do It Yourself-baserad bok som tar gruppen från ax till limpa. Boken är tänkt att fungera som en språngbräda för grupperna, för att förverkliga konstnärliga uttryck och teaterdrömmar. Gruppen väljer själv om de vill följa boken till punkt och pricka eller lägga upp en egen studieplan utifrån bokens temaavsnitt. Boken är fylld med mängder av övningar, tips och diskussionsfrågor – varvat med teori och inspirerande intervjuer. Beställ boken hos ABFs webbutik

Svinalängorna - studiehandledning

Susanna Alakoskis prisbelönta roman "Svinalängorna" iscensätts av Riksteatern och turneras under hösten 2009-våren 2010. ABF har tagit fram en studiehandledning till boken. En utökad studiehandledning finns som också tar upp Riksteaterns iscensättning.

Här hittar du studiehandledning till enbart boken:
Svinalängorna tre träffar

Här hittar du studiehandledning till boken och Riksteaterns uppsättning:
Svinalängorna fyra träffar

Teater för funktionshindrade

Under 2009 genomförs fyra utbildningar i samarbete med DUNS och TeaterDeVille för att ge funktionshindrade möjlighet att spela teater.

Samverkan med Riksteatern
Förbundsexpeditionen för en diskussion med Riksteatern, och länsteatrarna i samverkan, om möjligheten att hitta ett samarbetsavtal kring frågor som rör repertoar, publikinflytande, arrangörskap och stöd till ABFs teatergrupper.

Vill du veta mer om ABFs nationella teaterprojekt, kontakta Marianne Högmark marianne.hogmark(at)abf.se.

Följ arbetet med ABFs nationella teaterprojekt på teaterbloggen


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 11 januari 2011.