Gå till innehåll

Kultur & kulturpolitik

Tycker du om att skapa själv? Eller ta del av det andra skapat? Hos ABF kan du göra båda delarna! Vi har kurser och studiecirklar men är även en av landets största anordnare av kulturarrangemang. Vi arbetar kulturpolitiskt för att resurser ska fördelas rättvist mellan människor men också över hela landet.

Hand som håller i färgburkar

Hos ABF kan du låta dina konstnärliga drömmar flöda fritt. Kanske vill du sjunga i kör en gång i veckan, kanske vill du satsa stenhårt för att bli professionell skådespelare. Hos oss finns inte rätt eller fel, bara möjligheter, så ta chansen att pröva!

Vår skapande verksamhet värnar både traditionerna och det nya, ännu oprövade. Hos oss samsas forna tiders hantverk med nya uttryck.

Året runt anordnar ABF kulturarrangemang i hela landet. Föreläsningar, teaterföreställningar och konstutställningar blandas med filmvisningar och musikprogram. I våra kulturarrangemang deltar både amatörer och professionella utövare.

Samhällets kulturmönster präglas fortfarande av stora och oacceptabla klass- och könsskillnader. Därför arbetar ABF kulturpolitiskt för att kulturen ska bli tillgänglig för alla, stärka kulturens roll i demokratin och demokratisera kulturen.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 maj 2011.

Kultur för alla - en utmaning

Bokstäver

Kultur är inte bara ett privilegium för de välbärgade och välutbildade, utan är en viktig del av folkbildningen och demokratin. Därför satsar ABF särskilt på kultur och ser det som en av våra utmaningar.