Gå till innehåll

ABF Västerås söker en chef och studieombudsman

  • Måndag, 6 juli 2015

ABF Västerås söker en chef och studieombudsman som med energi vill bidra till det goda utvecklingsarbete som organisationen är inne i. 

Vi har en bred verksamhet som sträcker sig från den fria och frivilliga folkbildningen i form av studiecirklar, föreläsningar och kulturprogram till vuxenutbildning och arbetsmarknadsinsatser i samarbete med flera kommuner i Västmanland.

ABF Västerås med Västerås konstskola samt det helägda dotterbolaget ABF Vux omsätter cirka 35 miljoner. I koncernen finns också en gymnasieskola med en omsättning på cirka 15 miljoner kronor. Totalt finns ungefär 60 medarbetare samt ett antal cirkelledare, projekt- och timanställda.

  •  ABF Västerås fortsätter tillsammans med sina närmare 100 medlemsorganisationer en uppåtgående trend av både antalet arrangemang, antalet deltagare och antalet studietimmar. Ett stort och viktigt arbete har de senaste åren varit att med utgångspunkt i ABFs värdegrund delta i arbete med nyanlända i främst norra Västmanland, bland annat genom språkinsatser i väntan på antagning till SFI.

 

  • ABF Vux i Västerås anordnar arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning i samarbete med flera kommuner i Västmanland. Vi har ett stort antal kurser/utbildningar på grundläggande och gymnasial nivå samt SFI (svenska för invandrare). ABF Komvux har betygsrätt för vuxenutbildning. Betygsrätten innebär att ABF Komvux har rätt att sätta betyg, anordna prövning samt utfärda betyg för gymnasiala och grundläggande kurser/utbildningar inom vuxenutbildning samt SFI. 

 

Vi söker dig som vill vara med i den positiva utvecklingen tillsammans med en engagerad styrelse och kompetenta medarbetare. Tjänsten innebär att leda en komplex organisation med förståelse för hur verksamhet och ekonomi samverkar för att ABF Västerås ska kunna nå sina mål. Vi söker en person som har ett brinnande intresse för bildning, kultur och mångfald. Du ska ha erfarenhet av att leda en större organisation. Vi söker en person med goda ledaregenskaper, samarbets- och kommunikationsförmåga samt förmåga att delegera. Du bottnar i ABFs värderingar, förstår dina egna och det idéburnas roll och drivkrafter samt har god kunskap om offentlig förvaltning.

Du bör ha en relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Du delar arbetarrörelsens och ABF:s värderingar och grundsyn.

Tillträde omgående eller efter överenskommelse.

Frågor besvaras av Hannu Högberg, nuvarande verksamhetschef, 070-218 22 88 eller Anna Nikula, styrelseordförande, 070-676 17 22. Facklig representant (Handels) Carina Sjöberg, 070-311 63 09.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti 2015. Ansökan skickas till ansokan.vasteras@abf.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 juli 2015.