Gå till innehåll

Asylverksamhet

Vi vägrar se på när migrationsverkets boenden förvandlas till vänthallar. I ABFs verksamhet gör cirkelledare och frivilliga praktiska insatser tillsammans med asylsökande över hela landet varje dag.

Under 2015 sökte 160 000 personer asyl i Sverige. Studieförbunden och folkrörelsesverige gjorde stora insatser för att ge alla som kommit goda förutsättningar att komma in i samhällslivet. I ABF genomfördes cirklar och språkkafeér tillsammans med 33 000 asylsökande i över 155 kommuner över hela landet 2015.

Målet med ABFs asylverksamhet är att ge människor som kommer till Sverige en bra möjlighet att snabbt komma in i samhället. Varje vecka samlas tusentals asylsökande och nyanlända i språkcirklar för att lära sig svenska och mer om samhället. Språket är en nyckel för att komma in i samhället och arbetslivet. Men samtidigt måste vi bekämpa rasistiska strukturer och åsikter som stänger människor ute.

I vår verksamhet kan du alltid vara med och göra skillnad.

I ABF kan du delta på många sätt
* Som cirkelledare i språk- och samhällsintroducerande studiecirklar!
* Som deltagare i språkkaféer!
* Som deltagare i andra verksamheter – varför inte passa på att lära dig språk genom att möta nya vänner i cirkelverksamheten?
* Genom att lära dig mer om migration och asylpolitik genom att starta en studiecirkel

Visa upp ditt engagemang så att vi blir fler som står upp för en generös migration- och asylpolitik och som säger välkommen hit!

Kontakt
Sanna Eliasson
sanna.eliasson@abf.se
010-1990443


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 25 januari 2017.

Berättelser

barn

Här kan du läsa reportage från asylverksamheten i Uppsala län och ta del av berättelser från de som deltar och skapar verksamheten.

Välkommen hit

välkommen hit

Idag flyr många människor till Sverige på grund av krig, våld och otrygghet. Det vi kan göra är att visa att Sverige är ett land där vi säger välkommen till de som behöver hjälp. Engagera dig i ABF s asylverksamhet och gör en annan värld möjlig!