Gå till innehåll

Feministisk afton

  • Måndag, 5 september 2016

På fredagar kl17.00-20.00 kommer vi under september - oktober arrangera Feministisk afton.
 Hit kan du komma och göra något roligt och samtidigt diskutera feminism. På plats finns snacks och alkoholfri dryck i äkta fredagsmysanda. Kom till Feministisk afton och ha trevligt innan du går vidare till andra festligheter alternativt hem till sängen nöjd och peppad. Vid sista tillfället arrangeras dessutom en klädbytis så att du kan rensa och uppdatera din garderob.

 


Feministisk Nailart
Hur ser vi på att vara feminin inom feminismen, vad har svart nagellack för budskap och vad hände egentligen med nagellacket för män? Ta med ditt favoritnagellack och lär dig grunderna i nailart samtidigt som vi diskuterar frågor kring feminism, naglar och politik. Inga förkunskaper krävs.
Cirkelledaren Anna Bosaeus har gått kurser i nagel- teknologi och jobbat på salong i Zimbabwe. Hon har även läst socialantropologi på Stockholms universitet och är engagerad i samhälls- och genusfrågor.

läs mer och anmäl dig här

Facebook event


 

Feministiskt hantverk
Under ledning av Linnea Sidfält träffas vi och skapar och pysslar samtidigt som vi diskuterar normer i samhället och skapar utifrån det. Bara fantasin sätter gränser på vad vi kan skapa men vi utgår från olika teman. Under studie- cirkeln kommer vi att:

Måla serier/teckningar/tavlor/bilder/kort, med vattenfärg, akryl, glitter, och kollageteknik. Vi pratar om motiven vi målar och om representation. Vem får synas? Vi diskuterar heteronorm, vithetsnorm, cisnorm och andra osköna normer. • Feministiska symboler. Vi gör smycken, ritar/målar med textilfärg på egna kläder/jackor och pratar om hur viktigt det är att synas, och att våga stå för det en tror på i vardagskampen.

Skapa ett litet feministiskt konstkollektiv i ett gammalt dockskåp. Vi stylar om och tillsammans skapar vi ett litet ”dröm” kollektiv med häftiga gurer, inredning och ord- språk på väggar mm. I studiecirkeln diskuterar vi och de ni- erar vi vad som är ett drömkollektiv. Som avslutning på studiecirkeln diskuterar vi kapitalism och konsumtion och arrangerar en klädbytardag i samband med hantverkandet.

läs mer och anmäl dig här

Facebook event


 

Feministisk Podcast Med CricKET & Cosmo
Under Feministisk afton huserar även Cricket & Cosmo på Musikfabriken och spelar in feministisk podcast om aktuella ämnen i samhället. Podcasten kommer att behandla film, musik, böcker och annan populärkultur utifrån ett feministiskt perspektiv, och de båda hoppas hitta inspiration bland deltagarna i de andra två grymma studiecirklarna under fredagskvällarna!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 5 september 2016.