Gå till innehåll

Förändringen 2016

  • Måndag, 11 april 2016

För tredje året i rad kör vi Förändringen i Uppsala.
Förändringen är ABFs satsning på musik och politik. Vi tror att musik och politik alltid hänger ihop. Det kan handla om priser på replokaler, om det finns spelställen för ungdomar, att tillgängliggöra för grupper som har svårare att börja spela och så vidare. Det kan också handla om att uttrycka åsikter i text eller musik och att utmana rådande normer och strukturer.

Efter att förra året haft ett mycket lyckat panelsamtal om mötesplatser och arenor för kultur i Uppsalas innerstad under parollen "Uppsala - Kulturstad eller Kulturkatastrof" satsar vi i år på att erbjuda uppsalapubliken tre fantastiska band inom punk och rock genren. Utöver livemusiken kommer det även att arrangeras hårdrockloppis och finnas fika på plats. Läs mer om programmet nedan.

 

 

 Förändringen 2016
Tid: kl15:00-19:00
Plats: Grand, Trädgårdgatan 5, Uppsala
Fritt inträde
Drogfritt
Ingen åldersgräns

Mer information hittar du via Facbookeventet
Läs mer om FÖRÄNDRINGEN

 


 

CURSED UPPSALA presenterar hårdrocksloppis-special med inriktning mot recykling. Allt från gammal bandmerch till smycken av ben platsar här! Tjejer har förtur men säljare av alla de slag är välkomna att anmäla sig till : marknad@curseduppsala.com med Namn, personnummer och lite information om vad ni vill sälja.

DÖDA HAVET

Hösten 2015 börjar 5 individer att repa tillsammans och nånting väldigt fint växer fram. En gemenskap och en otrolig spelglädje. Nya musikaliska floder flyter ihop med gamla som slutligen bildar nya pölar, sjöar och hav.
Denna grupp musiker kallar sig Döda Havet och består av:
Staffan Winroth - Sång och gitarr
Julia Stensland - Orgel
Lawrence Mackrory - Basgitarr
Martin Pettersson - Trumset
Peter Lindholm - En annan gitarr
Lyssna här 

TYRANEX
Hökenergiskt thrash från Västerås som tar er tillbaka till 1985 och band som Kreator, Destruction, Agent Steel och Megadeth. Detta magnifika metallskepp styrs av lead-gitarristen och sångerskan Linnea Landstedt och backas upp av en eminent besättning bestående av Pontus Pettersson-Gull, Nino Vukovic och Majsan Lindberg.
TYRANEX är verklig old school thrash metal med attityd!
Lyssna här

FUCK FRANKIE

En perfekt blandning av kaos och oordning är vad som skapas när dom fem missanpassade individerna i Fuck Frankie, bestående av skönsjugande Elvira Bira akompanierad av gitarristerna Lisa Bäckström och Oriane Reinberg, trumslagargossen Maniac Jösses Trashy Roxtar och sist men inte minst, den eminente basisten Gustav Wadman drabbar samman.
Bandet har varit tillsammans sedan augusti 2010 och spyr ur sig sånger om hat, våld, död och alla de viktiga saker som livet egentligen handlar om.
Lyssna här

 

Kontakt: patrik.sporrong(at)abf.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 25 april 2016.