Gå till innehåll

FRUKOSTMÖTEN PÅ KOLLABORATORIET

  • Torsdag, 6 april 2017

Varannan onsdag kl 8.15–9.00 på Östra Ågatan 19, Uppsala

Frukost till självkostnadspris från kl 8.00

19 APRIL
Var ska vi bo? - 13 myter om bostadsfrågan
Irene Molina, professor i kulturgeografi

En av samtidens största utmaningar är att ordna boende åt alla Sveriges invånare, och debatten om hur det ska gå till blir alltmer laddad. Men bygger debatten på fakta eller på vedertagna myter?

-------------------------------------


3 MAJ
Klimatångesten – vad har den att säga oss?
Julia Nordblad, idéhistoriker och gästredaktör för tidskriften Glänta

Enligt siffror från 2015 känner en av tre svenskar klimatångest. En annan undersökning visar att det bland unga rör sig om så många som åtta av tio. Klimatångest, vad är det egentligen för en känsla? Hur känns den? Och vad betyder den?
     I början av maj släpper tidskriften Glänta sitt temanummer om just klimatångest. I numret har författare, forskare, poeter och serietecknare utforskat klimatångesten från olika perspektiv. På veckans frukostmöte presenterar Julia Nordblad, en av numrets redaktörer och medverkande, ett urval från innehållet.


-------------------------------------


17 MAJ
Art and awareness: making sense in an age of climate fear
Jan van Boeckel, artist-educator, researcher and filmmaker

We live in a world shadowed by the ongoing climate change crisis. The changes proposed are often focused on economic or technological solutions – rather than moral or psychological aspects.

 

Frukostmöten på Kollaboratoriet är en plats för möten mellan akademi och civilsamhälle. Här får du chans att ta del av den senaste forskningen, självupplevda vittnesmål och utmanande diskussioner. Frukostmötet inleds med en presentation av en inbjudan, följt av en gemensam diskussion. Initiativet är ett samarbete mellan CEMUS (Centrum för miljö- och utvecklingsstudier) och Studieförbundet ABF i Uppsala län.
 

Läs mer på: www.kollaboratorietuppsala.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 24 april 2017.