Gå till innehåll

Nu fortsätter vi arbetet med att stärka folkrörelserna!

  • Onsdag, 25 januari 2017

I oktober förra året gjordes en inledande satsning på att stärka folkrörelserna. Då anordnade ABF i Uppsala län för första gången en gemensam utbildningsdag för cirkelledare, studieorganisatörer och styrelseledamöter. 

Mer än 100 personer medverkade under utbildningsdagen och deltagarna deltog aktivt i samtal och reflektioner runt de uppdrag som medlemmar i en idéburen organisation har.

ABF:s syfte med en sådan utbildningsdag, som det kommer fler av framöverl, är att skapa intresse och nyfikenhet runt den kunskap som ABF har. ABF:s uppdrag är att utbilda våra medlemsorganisationer och alla de föreningar som samarbetar med oss.ABF ska vara en resurs. Vi vill göra våra medlemsorganisationer och våra föreningar starkare i sina sakfrågor.

För mig är det ABF:s viktigaste uppdrag: att stärka och utveckla våra föreningar.I vårens program ser ni ett stort utbud av utbildningar, cirklar och kurser som vi erbjuder dig och din förening.

Välkommen med din anmälan! Har ni andra önskemålom utbildningar för er förening?Hör av er till oss!

Att stärka folkrörelserna är också ett viktigt demokratiskt uppdrag. Kanske viktigare än någonsin, med tanke på den utveckling som vi seri Sverige och världen – demokratin behöver stärkas och försvaras! Det är genom en stark folkrörelsedemokrati det kan bli möjligt.

Olof Palme sa om folkbildning: "Sverige är i grunden en studiecirkel-demokrati. Det är genom studiecirklar som generationer har tränat sig själva i kritisk analys så att de kan nå för-nuftiga beslut genom att arbeta med varandra, utan att ge upp sina ideal."

Kristin Spolander
OmbudsmanChef för ABFi Uppsala län
Foto: Felicia Sjögren

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 25 januari 2017.