Gå till innehåll

Lediga tjänster

Till det treåriga utvecklingsprojektet Resurscenter med start i februari 2018, söker ABF Örebro län:

• 1 projektledare med placering i stadsdelen Vivalla i Örebro. 

• 2 projektmedarbetare, varav en på 80 % tjänstgöring, med placering i stadsdelen Vivalla i Örebro.

• 4 projektmedarbetare till delprojekt i Uppsala (ABF Uppsala län som arbetsgivare) med placering i stadsdelarna Gränby och Stenhagen i Uppsala.

Projektet för att etablera Resurscenter i Örebro, där målgruppen är somalisvenskar, har utvecklats på initiativ av föreningen Afrikas Horn Kulturcenter och i Uppsala tillsammans med Hyresgästföreningen och IF Metall. Projektet finansieras av Europeiska Socialfonden, ESF, och är knutet till samarbetspartners både i offentlig och ideell sektor. Ett ESF-projekt ska bidra till att personer som står särskilt långt ifrån arbetsmarknaden kommer i arbete, utbildning eller närmare arbetsmarknaden. Målgruppen har i många fall en sammansatt problembild, med arbetslöshet i kombination med exempelvis ohälsa, social problematik, språkhinder eller funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga.

Resurscenter ska erbjuda kapacitetsuppbyggnad som främjar vägen till egenförsörjning inom privat, frivillig eller offentlig sektor. Vi ska skapa kreativa och integrerande arbetsplatser där projektdeltagarna – utifrån sina egna förutsättningar, i gemenskap med andra, ökar sin förmåga att skaffa sig anställning, skapa nya jobb, utveckla kunskap och lärande för att uppnå egen försörjning. Ett kooperativt arbetsintegrerade socialt företag ska också etableras, som ett resultat av projektet, med avsikt att föra arbetet med Resurscenter vidare.

Om tjänsten som projektledare
Brinner du för arbetsmarknadsfrågor? Drivs du av att främja andra människors utveckling? Vi söker en demokratisk ledare med helhetssyn; med yrkeserfarenhet, relevant högskoleutbildning eller likvärdig erfarenhet. Du behöver ha förmåga att arbeta strategiskt och att självständigt driva processer. Du kan fokusera på projektets måluppfyllelse. Eftersom arbetet är mycket varierat bör du ha förmåga att snabbt skifta mellan frågeställningar och perspektiv. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift, och det är meriterande om du behärskar somaliska, alternativt persiska och/eller arabiska. Du är väl förtrogen med att kommunicera och genomföra presentationer inför stora och små grupper. Du är van och har erfarenhet av att arbeta i mångkulturella miljöer. Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsutveckling, kooperativt och/eller privat företagande. Vi ser gärna kvinnliga sökande till tjänsten.

Om tjänsterna som projektmedarbetare
För att kunna söka tjänsten skall du vara coachande, social, kommunikativ och ha erfarenhet av projektbaserat arbete. Du ska ha kunskap om mångkulturella miljöer, känna dig bekväm med att arbeta på svenska och gärna engelska. Det är meriterande om du kan tala somaliska, alternativt persiska och/eller arabiska. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsfrågor, har kunskap om och erfarenhet av marknadsföring och sociala medier. Erfarenhet av föreningsverksamhet, kooperativt och/eller privat företagande är också meriterande. Du har utbildning på gymnasienivå eller motsvarande erfarenhet. Som person är du lösningsfokuserad, prestigelös och reflekterande. Du har erfarenhet av att skapa kontinuitet, trygghet och ett tydligt ramverk i grupper. Projektmedarbetaren kommer i direkt kontakt med deltagarna att arbeta med personlig utveckling och grupputveckling för att uppnå individens, gruppens och projektets mål.

Sista ansökningsdag: 2018-01-23.
Tillträdesdagar: För tjänsten som projektledare och en projektmedarbetare i Örebro samt två i Uppsala är tillträdesdag 2018-02-01 eller efter överenskommelse. För övriga tre projektmedarbetare är tillträdesdag 2018-06-01.

Ansökan med cv skickas med e-post till: info.orebro@abf.se

Vid frågor om tjänsterna var god kontakta:
För tjänsterna med placering i Örebro: Peter Franzén, ABF Örebro län, telefon 019-601 54 07.
För tjänsterna med placering i Uppsala: Agnes Jonsson, ABF Uppsala län, telefon 070-223 36 59.
Facklig representant: Thomas Andersson telefon 070-601 54 28


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 januari 2018.

Vi söker alltid cirkelledare!

Är du intresserad av att leda en studiecirkel någon dag i veckan, så skicka ett mail till info.orebro@abf.se och berätta om det ämne du är intresserad av, om du har tidigare erfarenhet av att leda grupper samt lite om dig själv!