Gå till innehåll

Succé för ABFs och Länsmuseets stadsvandringar

  • Torsdag, 7 maj 2015

Över 60 personer dök upp på den stadsvandring som arrangerades av ABF och Örebro läns museum med anledning av stadens 750-årsjubileum.

Framför Länsmuseets entré samlades nyfikna stadsvandrare redan en halvtimme innan starttid. Intresset för en guidad tur genom staden visade sig vara stort - fler personer anslöt sig också till vandringen efter hand.
- Vi gissade att intresset var stort, men så här många personer hade vi aldrig kunnat räkna med, säger Emelie Bergermark, som tillsammans med Christel Storm från Örebro läns museum anordnade kvällens stadsvandring. Innan starten gick de runt och frågade om någon var i behov av hörselförstärkning till hörapparat eller liknande, för att kunna hänga med i det som berättades under vandringen.
- Vi har varit noga med att tillgänglighetsanpassa våra programpunkter under jubileet, berättar hon. Det är en självklarhet för oss att alla ska kunna ta del av kulturarrangemangen i stan!
Den 7 maj kl 14.00-15.30 anordnas en vandring speciellt anpassad för synskadade, med hjälp av syntolk Ewa Viktorsson, och den 13 maj kl 14.00-15.30 anordnas en vandring som tolkas till svenskt teckenspråk. Under sommaren kommer ABF också att erbjuda kostnadsfria guidade bussturer i stan, varav en med en buss anpassad för rullstolar. 
Hela programmet för året ligger upplagt i NA:s evenemangskalender.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 maj 2015.