Gå till innehåll

Publicerad på NA.se 2016-10-21: Örebrofilmen som ska lära nyanlända vad som gäller i Sverige: "Inte sett något liknande"

  • Fredag, 21 oktober 2016

Från NA.se 2016-10-21: I dag har "Välkommen till Sverige" premiär. Filmen handlar om saker som är bra att känna till när man är ny i Sverige och baserar sig bland annat på regissören Noor Alqaisis egna erfarenheter.

Filmen är ett projekt som startat genom att ABF sett ett behov av kunskap om hur det svenska samhället fungerar, både bland nyanlända och bland dem som har bott här några år.

– Vi samarbetar med många invandrarföreningar och vi vet att behovet är stort hos föräldrar när det gäller att lära sig hur samhället fungerar. Ta till exempel stenkastningen mot poliser i Vivalla, kan föräldrarna förklara för sin barn att det förstör för barnen själva och att polisen finns för oss alla så får det en annan tyngd än om någon annan ska lära barnen det, säger Peter Franzén på ABF 

 Läs hela artikeln här: http://www.na.se/orebro-lan/orebro/orebrofilmen-som-ska-lara-nyanlanda-vad-som-galler-i-sverige-inte-sett-nagot-liknande 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 oktober 2016.