Om Globalkoll

Engagemang för världen

Vår paroll ”gör en annan värld möjlig!” är vid det här laget rätt välkänd, men det är kanske i just det här sammanhanget som innebörden av den blir som allra viktigast och tydlig. I samarbete med andra arbetat, med folkbildning som metod för demokrati, jämställdhet och människovärde på ett högst konkret sätt. 

  

Ett viktigt steg vidare är att ABF nu satsar på att öka det internationella solidaritetsarbetet.  Vi tror att det är viktigt att solidaritet blir på riktigt igen – att vi vid frukostbordet reagerar på missförhållanden och katastrofer vi läser om i morgontidningen – och att vi konkret stödjer människors strävande efter ett anständigt liv, med insikten om att vi kan påverka och kan vara delaktiga i att göra en annan värld möjlig.

 

Det är nu viktigare än någonsin att vi tillsammans med våra medlemsorganisationer engagerar oss i vad som händer i världen och är med och påverkar – att vi finns med, att vi syns, att vi gör skillnad!

 

Det är också så väldigt viktigt att våra medlemsorganisationer får möjligheten att skaffa sig kännedom om vad som händer i olika delar av världen. Genom vår internationella verksamhet kan våra medlemsorganisationer också utveckla sin egen strategi och förståelse för vår komplexa värld.

 

ABF är en resurs för alla – i konkreta projekt, på möten och i andra sammanhang som skapar engagemang. ABF kan och vill folkbilda om det som händer i världen. 

 

Det som berör och skapar ett verkligt engagemang är att känna lukten, höra ljuden och se med egna ögon. Det måste vi låta många uppleva! Att gå en läs- eller resecirkel eller vara delaktig i ett internationellt projekt, skapar möjlighet till möten, resor och studiebesök i olika delar av världen.

 

ABF behöver bygga nätverk med andra, liknande organisationer i hela världen. I en globaliserad värld behövs internationella kontakter och nätverk och vi och våra medlemsorganisationer behöver vara en del av detta.

 

Global Koll är ABFs webbplats för internationell verksamhet där vi kommer att diskutera, samla studiematerial, information, artiklar, tips, filmer… Ja olika sätt som bidrar till att  ta hand om  och utveckla engagemang.

Bli en del av att göra en annan värld möjlig!

 

Kristin Spolander 

Internationellt ansvarig ABF

 

Om sidan

GlobalKoll är ABFs webbplats för internationell verksamhet där vi kommer att diskutera, samla studiematerial, information, artiklar, tips, filmer… Ja olika sätt som bidrar till att ta hand om och utveckla engagemang. Bli en del av att göra en annan värld möjlig!

Kontakt

 


sabflogo