Om Globalkoll

Internationell projektledarutbildning

Syftet med utbildningen är att ge deltagarna stöd och nödvändiga kunskaper för att förbereda och driva ett långsiktigt hållbart internationellt samarbetsprojekt tillsammans med en lokal partner.

Utbildningen vänder sig till medlemsorganisationer som redan har en projektgrupp och en färdig projektidé och som är intresserade av att förbereda en ansökan till Palmecentret för programperioden 2016-2019. (Deadline för ansökan är 15 juni 2015).

Vi ser gärna att en organisation skickar minst två deltagare till kursen så att dessa kan stötta varandra under arbetets gång. 

Deltagarna uppmuntras att som en del i utbildningen och planeringen av projektet genomföra en förstudie i det aktuella samarbetslandet. Bidrag för att genomföra förstudier finns att söka hos Palmecentret.

 

Kursens upplägg

Kursen kommer att bestå av två fysiska kurstillfällen om två dagar vardera i Stockholmstrakten. Det ena är under en helg och den andra torsdag-fredag. Däremellan förväntas deltagarna hålla kontakt med varandra genom en webbaserad studiecirkel där Palmecentret även kommer att erbjuda löpande handledning och svara på frågor.

Detaljerat program och bekräftelse av plats och andra praktiska detaljer kommer att skickas ut senare och även annonseras på vår hemsida i augusti.  

 

Kursdatum och kostnad 

Kurstillfälle 1: 4-5 oktober 2014 (OBS!!! ändrat datum!!!)

Kurstillfälle 2: 5-(6) februari 2015 (fredag den 6 februari kommer vara ett ansökanseminarium öppet för fler deltagare)

Pris: 2 000 kr per deltagare. Detta inkluderar kurs, boende och helpension på kursgård under de två utbildningstillfällena, kursmaterial och handledning på nätet. 

Reseersättning: Möjlighet till reseersättning kommer att finnas enligt Palmecentrets riktlinjer. 

 

Lokal och boende

Vi kommer förmodligen att vara och bo på trevliga Tollare Folkhögskola i Saltsjö Boo med goda bussförbindelser från Slussen. Detta är dock ej spikat ännu.

 

Intresseanmälan

Intresseanmälan görs genom att fylla i denna blankett (anmälningsblankett.doc) som sedan ska mejlas till therese.persson@palmecenter.se 

OBS! Sista datum för att anmäla intresse för utbildningen är 15 augusti 2014. 

Eventuella frågor om kursen skickas till tanja.ehrenberg@palmecenter.se; eller ring Tanja på tel 08-677 57 25

 

Bekräftelse på deltagande

Deltagare som har en färdig projektidé och som bedöms ha goda interna förutsättningar för att driva projektet kommer att prioriteras. 

Deltagande i kursen bekräftas senast 1 september. 

Om sidan

GlobalKoll är ABFs webbplats för internationell verksamhet där vi kommer att diskutera, samla studiematerial, information, artiklar, tips, filmer… Ja olika sätt som bidrar till att ta hand om och utveckla engagemang. Bli en del av att göra en annan värld möjlig!

Kontakt

 


sabflogo