Gå till innehåll

ABFs Klimatskola

Går kravodlat före närproducerat? Vilka tomater är bäst för klimatet? Spelar det någon roll hur vi handlar i Sverige, när USA och Kina släpper ut så mycket koldioxid? Kanske dags att ta reda på lite mer? Var med i ABFs Klimatskola!

Lär dig leva hållbart! I ABFs Klimatskola lär du dig om klimat- och miljöfrågan, och om vad du som privatperson kan göra för att minska ditt ekologiska fotavtryck. Kartlägg, analysera, påverka! Klimatskolan är  uppdelad i blocken Klimatet är ditt och Miljön är din. 

Kurser och studiecirklar inom klimat och miljö Hitta kurser inom Klimatskolan 

Klimatet är ditt

Klimatskolans första block tar upp klimatförändringarnas orsaker och effekter, globalt och i Sverige. Fokus ligger på politikernas åtgärder för att minska klimathotet och individens ansvar och möjligheter att genom egna åtgärder bidra till minskade utsläpp.

Kurser och studiecirklar inom klimat och miljöMiljön är din

Klimatskolans andra block handlar om olika vägar att minska påfrestningarna på vår känsliga miljö och vackra natur, till exempel hur vi använder våra naturresurser, hur kemikaliehotet påverkar vår hälsa och miljö, hur vår havsmiljö förstörs. Deltagarna får lära sig mer om hur sambanden klimat-miljö-hälsa ser ut och får lära sig att göra medvetna val för att minska miljöpåverkan.

Illustrationer: Anna Gunneström


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 januari 2012.