Gå till innehåll

Dags att hitta en sund livsstil?

Alla vill vi må bra och trivas med livet. Men vi föds med olika förutsättningar. För vissa är det lätt att hitta en sund livsstil, för andra är det svårare. Men vi kan alla göra små eller stora förändringar i vardagen och nå en bättre livskvalitet.

Yoga, farfar och barnbarn på brygga, händer som silar sand på stranden.

Under 2011 erbjuder ABF en mängd olika kurser,  studiecirklar, föreläsningar och seminarier om hälsa som ger inspiration till nya sätt att leva och ökad livslust.

Paprika  Hitta en matlagningskurs

 

Flöte på stilla vatten Hitta en kurs om hälsa och livsstil

 

Hälsa handlar inte bara om fysisk hälsa. Du kan ha alla fysiska värden på topp, men ändå känna stress och må dåligt. Vägen till bättre hälsa och välmående handlar om inre och yttre balans och om att få ordning på alla pusselbitar i livet.

Den som har ett stillasittande arbete behöver ofta mer fysisk aktivitet för att må bra i kroppen. Den som känner stress och oro kan behöva jobba med mental träning för att må bättre i själen. En satsning på olika sociala aktiviteter kan utveckla dina relationer och få dig att trivas bättre med de människor som är viktiga i ditt liv.

Hackar grönsaker

I vårens studiekatalog från ABF hittar du ett brett utbud av aktiviteter. För dig som vill satsa på det fysiska erbjuder ABF cirklar i till exempel dans, matlagning, Tai Chi, Qi Gong och Yoga. Om du vill satsa på mental träning kan du välja cirklar i meditation, mindfulness  eller stresshantering. Social utveckling kan du jobba med i ABFs samtalsgrupper för kvinnor eller i olika föräldragrupper som till exempel Familjeverkstan.

Vi har också kurser och studiecirklar som tar helhetsgrepp på hälsan, till exempel ”Livet är ditt” inom ABFs Hälsoskola! Du får grundkunskaper i hur du praktiskt kan jobba med kost, motion och stress och stärka din motivation att komma igång. I gemensamma övningar prövar deltagarna olika metoder och genom diskussioner i gruppen får alla feedback och peppning till att gå vidare.

Välkommen att leva livet i ABF 2011!


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 juli 2013.

ABFs Hälsoskola

Kurser och studiecirklar inom ABFs Hälsoskola

ABFs Hälsoskola ger dig möjlighet att förändra din livsstil i ett långsiktigt perspektiv. Våra särskilt utbildade cirkelledare lär ut hur man motiverar sig för att bryta invanda mönster.