Gå till innehåll

ABF 100 år

1912 bildades Arbetarnas Bildningsförbund för att ge alla människor möjlighet till bildning, kunskap och kultur.

I hundra år har miljoner människor genom studiecirkeln lärt sig nya språk, skapat musik, konst och hantverk och förändrat Sverige och världen. Viljan att utmana sig själv, lära sig nya saker och förstå sin omvärld är lika stark nu som för ett hundra år sedan.

ABF finns i hela landet och vi vill finnas nära dig med vår verksamhet. Oavsett om du besöker en föreläsning eller deltar i en studiecirkel hoppas vi att du fått nya insikter, ny kunskap och vi hoppas att världen ser lite annorlunda ut efter ditt möte med ABF.

Under jubileumsveckan i Stockholm den 11 - 16 juni ger vi dig möjlighet att få ett axplock av vår breda verksamhet. Du kan lyssna på intressanta föreläsningar, prova på olika hantverk, träffa människor från både hela Sverige och världen.

Ta chansen att uppleva både opera och rockmusik, se ABFs verksamhet genom utställningen Drömmarnas verkstad. Kom på släppmingel för boken om kvinnorna i ABF eller prova på att dansa ragga i Kungsträdgården.

Vi vill att du ska få känna den glädje, inspiration och kraft som präglar all vår verksamhet. Vi vill att du ska vara med ABF och göra en annan värld möjlig!

Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande
Annika nilsson, förbundssekreterare

                       

 

 

 

 

 


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 1 mars 2013.

ABF 100 år