Gå till innehåll

Teaterdrömmar

Älskar du att stå på scen eller vill du hellre vara den som jobbar bakom kulisserna? I teaterns värld är allt möjligt. Hos ABF hittar du flera spännande studiecirklar som bygger på lust och glädje.

Teater i Hallstahammar maj 2010

Tycker du att det är obehagligt att stå inför publik? Det är du inte ensam om. Vill du övervinna den rädslan nu? Varför inte med hjälp av teater? I en av ABFs många studiecirklar, ”Teater för skräckslagna”, får du långsamt och försiktigt lära dig att övervinna din scenskräck samtidigt som du har kul. 

Svartvit teatermask Hitta en kurs eller studiecirkel om teater!

Teater väcker känslor, engagerar, skapar debatt och kan användas som diskussionsunderlag för svåra ämnen som exempelvis rasism. Ett bevis på det är ABFs föreställning ”Det här är jag” där unga killar som är andra generationens invandrare berättar om sanna händelser ur deras liv. Deras möten med bland annat myndigheter och rasister. Pjäsen har väckt många känslor och frågor som lett till intressanta diskussioner. 

Teater i Hallstahammar maj 2010
Andra studiecirklar som du hittar hos ABF är improvisationsteater, maskteater, scenografi, kroppsspråk och forumteater, där den sistnämnda handlar om hur du använder teatern för att förändra samhället. I grund och botten handlar teater om oss människor och hur vi fungerar i en värld med andra. Alla bär vi på historier som är värda att berättas. Vilken är din?


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 november 2013.

Våga vara dig själv

Teater

Du behöver inte drömma om att bli skådespelare för att gå en studiecirkel i teater. För många av deltagarna handlar det om att våga utmana sig själv.

Teatern förändrade deras liv

teater1

För tre år sedan var de kaxiga killar på glid. Nu har de rosats för sin pjäs ”Det här är jag”.

Nyfiken på teater?