Gå till innehåll

Teaterdrömmar

Är du nyfiken på teater? Har du längtat efter att själv få prova på att stå på scen och vara en del av en spännande skapandeprocess? Då är du välkommen till ABFs teaterverksamhet. Både nybörjare och mer erfarna är välkomna.

Teater i Hallstahammar maj 2010

ABF erbjuder en bred teaterverksamhet som innehåller allt från amatörteatergrupper och barnteater till forum- och improvisationsteater. Vi har också en mängd olika kurser för dig som vill ha fördjupning eller få ny inspiration i de olika delarna inom teaterkonsten, till exempel karaktärsgestaltning, scenframställning, manusförfattande et cetera.

Svartvit teatermask Hitta en kurs eller studiecirkel om teater!

För många är det en livsdröm att få spela teater. Men alla drömmer inte om huvudrollen. Det finns många roller att spela i en teateruppsättning. Allt från att hjälpa till bakom kulisserna med scenografi, ljus, ljud, manusskrivande eller planering av kostymer och rekvisita till att agera själv som statist eller i huvudrollen.

Teaterkonsten är också ett effektivt redskap för att synliggöra orättvisor och skapa debatt. Forumteater är ett bra exempel på en spännande metod som kan användas för konflikthantering, problemlösning eller bryta mönster.

Teater i Hallstahammar maj 2010

Det du lär dig tillsammans med andra i en teatercirkel stärker dig också som person. Du får bättre självförtroende, ökar din kreativitet och sociala kompetens och stärka din förmåga att tala och agera inför grupp.

Vilken kurs passar dig? ABF har ett omfattande utbud av teaterkurser med olika inriktning och nivå.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 10 mars 2013.

Nyfiken på teater?