Gå till innehåll

Du och ditt arbete

Hur mycket måste jag jobba över utan att få extra betalt? Vad kan jag få för stöd när jag får ont i ryggen av mitt arbete? Det finns så mycket mer att lära om jobbet än att bli skickligare på sitt yrke.

Fackliga studier inom ABF

Vi tycker att alla någon gång i livet borde gå en facklig grundutbildning för att lära sig vad som är schyssta villkor på arbetsmarknaden. Vad som gäller för lön, semester, försäkringar och kollektivavtal. Hur jag kan göra för att påverka min vardag på jobbet.

När man vet vad som gäller vet man också när man kan och ska ställa krav. Åtta timmars arbetsdag, fem veckors semester och OB-tillägg på kvällar och helger är inga självklarheter. De är resultatet av att människor stått upp och ställt krav. Finns det något du vill resa dig upp och kämpa för?

Med ABFs och LOs fackliga studier kan du som är medlem i ett LO-fackförbund, till exempel Handels eller IF Metall, lära dig om dina rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen.

Kvinna i gräset Hitta fackliga kurserLO Du kan också leta hos LO


Eller prata med din närmaste fackliga kontaktperson, till exempel din klubbordförande i det LO-fackförbund du är med i.

Ensam maskros

Även för den som redan gått grundutbildningen finns mycket kunskap att få: Utbildningar för dig som är nyfiken på att få veta mer om en enda sak som arbetsmiljö, arbetstider eller förhandlingar. Utbildningar för dig som vill bli eller är skyddsombud, kursledare, studieorganisatör eller förtroendevald inom facket.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 1 mars 2013.

KONTAKT

Se filmen om ABF och fackliga studier

Se större version av filmen

Fackliga organisationer