Gå till innehåll

ABF SamC söker en handläggare inom IT stödd verksamhetsadministration (GUSTAV)

  • Fredag, 22 september 2017

Vi söker nu en handläggare inom IT- stödd verksamhetsadministration till vårt kontor ABF SamC, i Karlstad. ABF SamC är en intern samordningscentral med uppgift att ge service till ABF-enheterna i ekonomi , lön, personaladministration samt verksamhetsuppföljning. SamC är en del av förbundets nationella expedition som finns lokaliserad till Stockholm och Karlstad.

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna (SAP), Landsorganisationen (LO) och Konsumentkooperationen (KF). Vår grundsyn är alla människors lika och unika värde och vi arbetar med en målsättning om att förstärka och fördjupa demokratin inom samhällslivets alla områden. ABF består av 55 medlemsorganisationer, 59 organisationer med samarbetsavtal och är uppbyggt som en federation med en förbundsexpedition på nationellt plan och 52 lokalavdelningar samt 21 distrikt runtom i hela landet. 

ABF SamC är en intern samordningscentral med uppgift att ge service till ABF-enheterna i ekonomi , lön,  personaladministration samt verksamhetsuppföljning. SamC är en del av förbundets nationella expedition som finns lokaliserad till Stockholm och Karlstad.

Vi söker nu en handläggare inom IT- stödd verksamhetsadministration till vårt kontor i Karlstad. I rubricerad roll kommer du att ingå i ett team tillsammans med andra kollegor. För närvarande hanterar vi verksamhetsadministrationen på uppdrag för ett begränsat antal ABF- enheter i landet, men som förväntas bli fler utifrån pågående samtal och förfrågningar.

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att dagligen hantera verksamhetsadministration i programmet ”Gustav” vilket innebär:

  • upplägg av arrangemang (studiecirklar, kultur och annan gruppverksamhet)
  • utskick av närvarolistor, kulturrapporter och kallelser
  • slutrapportering
  • fakturering deltagaravgifter etc
  • utanordning kostnadsersättning och löner
  • verksamhetsstatistik
  • generera filer EDB brev samt hantera OCR inläsning.


För att trivas i rollen är det viktigt att du har förmåga att se samband, vara analytisk, kunna arbeta både självständigt och i team. Som person har du ett metodiskt arbetssätt, är serviceinriktad, noggrann och engagerad i ditt arbete. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla, förbättra och kvalitetssäkra vårt arbete. Det är meriterande med några års dokumenterad erfarenhet från arbete med Gustavsystemet. Du behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Det är också meriterande att ha god erfarenhet från arbete i Officeprogrammen Excel och Power Point.

Vi eftersträvar mångfald på arbetsplatsen.

Sista ansökningsdag: den 23 oktober 2017
Tillträdesdag: den 1 december 2017 eller efter överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: heltid.
Lön: enligt kollektivavtal mellan KFO och Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden.
Facklig representant: Mia Wiberg, mia.wiberg@abf.se alt 08-613 51 12.
Placeringsort: Gräsdalsgatan 9, Karlstad.

Ansökan med cv e-postas till; rekrytering@abf.se märk ärenderaden med ”Verksamhetsadministratör”. Vid frågor om tjänsten var god kontakta SamC chef Göran Lundström goran.lundstrom@abf.se  alt 08-613 50 42.
  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 11 oktober 2017.