Gå till innehåll

Pop och rock i fokus

  • Fredag, 3 februari 2006

Studieförbunden och Folkbildningsförbundet bjuder in till en folkbildningskonferens om svenskt musikliv, Mötesplats musik -06, i Eskilstuna den 5-6 april.

Varje år samlar studieförbundens pop- och rockverksamhet mer än 50.000 deltagare och fler än 10.000 band.
- I cirklarna utvecklas deltagarna, de upptäcker glädjen i att skapa, erövrar ny kunskap och mognar som människor, säger Marianne Högmark, kulturansvarig på ABFs förbundsexpedition.

Mötesplats musik -06 är ett unikt tillfälle där kommunerna, folkbildningen och det lokala musiklivet får möjlighet att tillsammans diskutera svenskt musiklivs utveckling och framtida utmaningar.

För ABF är pop- och rockverksamheten ett av de stora ämnesområdena inom den estetiska verksamheten.
- I vanliga fall deltar fler kvinnor än män i kulturverksamhet av olika slag, men i pop- och rockverksamheten är det tvärtom, säger Marianne Högmark. Majoriteten av dem som deltar i vår pop- och rockverksamhet är unga killar och män. Det är viktigt att värna en verksamhet som attraherar killar och män att uttrycka sig själva.

Undersökningar visar att pop- och rockmusik i större utsträckning än andra konstnärliga uttryck samlar ungdomar ur arbetarklassen. Det är också ett skäl till att den är viktig för ABF.


2006-02-03

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 juli 2010.