Gå till innehåll

Vad gör du när miljön påverkar din hälsa?

  • Måndag, 15 september 2008

ABFs nya studiematerial ”Miljön är din” lär ut sambanden mellan klimat, miljö och hälsa. Här kan du bland annat läsa om nedfall av försurande svavel och kväve i våra skogar, kvicksilverhalterna i insjöfisk och regnskogsskövlingen. Du får lära dig hur du genom att göra medvetna val kan minska miljöpåverkan.

Boken har precis lämnat tryckpressarna och är på väg till väntande ABF-avdelningar i hela Sverige. Den är skriven av Leif Åke Falk, före detta sakkunnig på miljödepartementet, och är den andra delen i en serie på tre i ABFs Klimatskola.

Den som vill kan läsa boken på egen hand men Gunnel Karlén, ansvarig för ABFs Klimatskola, ser flera fördelar med att delta i en studiecirkel.

- Det blir diskussioner på ett annat sätt om man är med i en grupp. Dessutom kan man ta in en expert eller göra studiebesök som kan vara svåra att göra på egen hand, säger hon.

Varje avsnitt i studiematerialet avslutas med diskussionsfrågor följt av plats för egna anteckningar där man skriver ner vad man själv kan göra. Sista avsnittet går in mer i detalj hur man kan leva miljövänligt följt av checklistor till läsaren.

Bokens sju kapitel:

1. Miljön har ett pris
2. Sveriges miljömål
3. Miljö och hälsa
4. Haven är i kris
5. Hur räddar vi naturen och arterna
6. Vad gör politikerna
7. Så kan du bidra till en bättre miljö

Kontakta ABF på din ort om du vill veta när nästa studiecirkel inom Klimatskolan startar. Förutom cirklar baserade på ”Miljön är din” finns även ”Klimatet är ditt” och flera andra cirklar om miljö och klimat.


Kia Toivonen

2008-09-15

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 30 juni 2010.