Gå till innehåll

”Active Citizenship” – du gör skillnad

  • Torsdag, 18 juni 2009

På konferensen "Active Citizenship in Europe" som hålls 29-30 september samlas folkbildningsorganisationer, andra ideella organisationer och beslutsfattare på alla nivåer på Världskulturmuseet i Göteborg.

ABF bjuder in till tre seminarier:
"Do you speak English?" – ett samnordiskt projekt där arbetstagare med läs- och skrivsvårigheter inom LO-kollektivet lär sig engelska.

"Folkbildningens roll i den ekonomiska krisen" - kan vi möta krisen med ett kunskapslyft? När Volvoarbetare i Göteborg varslades startade ABF en vidareutbildning med bibehållen lön.

"Folkbildningen håller" - Hur kan man vidareutveckla närheten mellan befolkning och lokala/nationella myndigheter och hur kan kunskapsutveckling bidra till att skapa ett politiskt tryck? Presentation av tre konkreta exempel från Norden och Europa.

Programmet är sprängfyllt med spännande punkter. Till exempel dans för demokrati, ekologiskt centrum, mångreligiösa guidningar, simuleringsspel om Europas historia, förorternas riksdag, muslimska fredsagenter, erfarenhetsutbyten om lokal demokrati och workshops om klimat och hållbar utveckling.

Läs mer på konferensens webbplats, (länk nedan).

________________________

Konferensen är en del av Sveriges ordförandeskap under andra halvåret 2009. Arrangörer är Folkbildningsförbundet - studieförbundens intresseorganisation, och EAEA, European Association for Education of Adults i samarbete med en mängd organisationer.


2009-06-18

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 23 juni 2010.