Gå till innehåll

Lär dig leva hållbart!

  • Torsdag, 3 december 2009

Ska man köpa etanolbil eller bil som drivs med gas? Vilka tomater är bäst för klimatet? Är det okej att flyga om man kompenserar genom plantering av skog? I ABFs Klimatskola lär du dig mer om klimat- och miljöfrågan, och om vad du som privatperson kan göra för att minska ditt ekologiska fotavtryck.

Klimatskolan finns på en rad orter runt om i landet. Vill du veta mer om studiecirklar där du bor prova vårt cirkelsök eller kontakta ABF på din ort.

Välj mellan blocken "Miljön är din" och "Klimatet är ditt". Blocken är fristående och kan studeras var för sig eller i följd.

Klimatskolans två block

Klimatet är ditt
Klimatskolans första block tar upp klimatförändringarnas orsaker och effekter, globalt och i Sverige. Fokus ligger på politikernas åtgärder för att minska klimathotet och individens ansvar och möjligheter att genom egna åtgärder bidra till minskade utsläpp.

Miljön är din
Klimatskolans andra block handlar om olika vägar att minska påfrestningarna på vår känsliga miljö och vackra natur, till exempel hur vi använder våra naturresurser, hur kemikaliehotet påverkar vår hälsa och miljö, hur vår havsmiljö förstörs. Deltagarna får lära sig mer om hur sambanden klimat-miljö-hälsa ser ut och får lära sig att göra medvetna val för att minska miljöpåverkan.


2009-12-03

Läs också:

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 28 juni 2010.