Gå till innehåll

Feministiskt Forum – en heldag för jämställdhet

  • Torsdag, 15 april 2010

Inför höstens riksdagsval bjuder ABF-Stockholm och nätverket Feministiskt Forum in till en heldag med feministiskt tema. Politikern Maria Wetterstrand, författaren Maja Lundgren och serietecknaren Sara Granér är några som kommer att delta.

Lördag den 24 april är det Feministiskt Forum 2010 i ABF-huset i Stockholm. Under dagen kan du gratis delta i seminarier, debatter, filmvisningar och workshops med ett feministiskt tema.
– Det finns många delar av samhället som fortfarande inte är jämställt. Det gäller bland annat löner, fördelningen av makt och resurser, och våldet mot kvinnor. Forumet ger deltagarna inspiration, kraft och en vilja att vara med och förändra, säger Moa Elf Karlén, samordnare av forumet från ABF-Stockholm.

Höstens riksdagsval gör att politiken står i centrum. Debattörer, politiker, författare och aktivister visar hur politikernas beslut påverkar jämställdheten. Bland de totalt 29 programpunkterna kan du höra Maria Wetterstrand från Miljöpartiet diskutera manlighet, författaren Maja Lundgren läsa ur sin senaste roman och Sara Granér prata feministisk seriekonst.
– Det är ett bra och brett utbud med allt från politiker till serietecknare. Jag ser fram emot seminariet Hemtjänsten som behov och arbetsplats. Spännande att få höra de arbetande kvinnorna sätta ord på hur hemtjänsten fungerar ur ett feministiskt perspektiv, säger Moa Elf Karlén.

Kajsa Borgnäs är ordförande för S-studenter och moderator på seminariet Kvinnorna och kapitalismen(s) kris, som handlar om hur hög- och lågkonjunkturer drabbar kvinnor.
– Så länge kvinnor tjänar 84 procent av det männen tjänar för samma yrke så har forumet betydelse. Internationella kvinnodagen är också viktig men helst skulle varje dag vara en feministisk dag. Forumet är en möjlighet att lyfta fram fler kvinnor på den offentliga scenen.

Varför borde jag besöka forumet?
– Om du är intresserad av att göra livet bättre för alla i samhället så är det en viktig dag. Du får mer kunskap om jämställdhet, jämlikhet och en möjlighet att vara med och påverka, säger Kajsa Borgnäs.

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 4 juni 2010.