Gå till innehåll

Mötesplats för en ljusare framtid

  • Måndag, 15 november 2010

Efter höstens dystra utveckling för vänsterpolitiken siktar ABF och LO framåt med Sveriges största mötesplats för vänsterdebatt – Socialistiskt forum.

Lördagen den 27 november är det dags för Socialistiskt forum i ABF-huset i Stockholm. Politiker, debattörer, författare, journalister och allmänhet träffar varandra för att diskutera samtid och framtid. Under en heldag kan du utan kostnad delta i spännande och engagerande föreläsningar, debatter, workshops och filmvisningar.

Adnan Bozkurt, forumansvarig från ABF– Vi öppnar dörrarna till ABF-huset och skapar en plattform för fri diskussion. Trots att det är hög kvalité på våra inbjudna gäster så är det publiken som är viktigast. Det är deras samverkan som utvecklar gamla och skapar nya politiska idéer, säger Adnan Bozkurt som är forumansvarig från ABF.

70 programpunkter

På årets program finns hela 70 punkter att välja mellan. Du kan bland annat höra när Mattias Gardell från svenska Ship to Gaza berättar om kommande resa. Josefin Brink från Vänsterpartiet diskuterar hur vi skapar ett jämlikare Sverige och den omdebatterade författaren Magnus Linton talar om kokainets påverkan på krig och politik i Sydamerika.
– Årets forum har en bred målgrupp. Hittar du något i programmet som lockar måste du komma. Det kommer bli som ett stort smörgåsbord där du på plats hittar flera ämnen som är intressanta, säger Adnan Bozkurt.

Systerpartierna inspirerar

Självklart kommer höstens valutgång att belysas på forumet. Under rubriken "Lever det socialdemokratiska liket?" tittar debattörerna på hur systerpartierna i Norge, Tyskland och Storbritannien har förnyat sig själva.

– Det är viktigt att diskutera hur Sveriges arbetarrörelse ska agera i framtiden. Det är många som är nedstämda och då är det viktigt att träffas och få ny kraft. På forumet kan vi prata om hur vi återhämtar oss och vinner nästa val, säger Adnan Bozkurt.

Vågar folk som inte är vänstersympatisörer besöka forumet?
– Det kommer inte bli någon blodig revolution, skrattar Adnan Bozkurt. Tvärtom, det kommer att vara en väldigt ofarlig tillställning. Alla är välkomna och vi har ingen förhoppning om att vara överens efter dagens slut.


www.abfstockholm.se/socialistisktforum hittar du program och övrig information.

Socialistiskt forum 2010

Lördag 27 november 2010 i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm. Dit tar du dig enklast med tunnelbanan till station Rådmansgatan.

Fri entré till alla evenemang. Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller.

Har du några frågor kring forumet kan du kontakta arrangörerna via:
kultur@abfstockholm.se eller 08-453 41 00.


Text: Daniel Söderberg

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 18 december 2010.