Gå till innehåll

Premiär för ny film om eksem - välkommen!

  • Torsdag, 7 oktober 2010

Vad är eksem? Vad är orsakerna till eksem? Det är några av frågorna som besvaras i ett nytt studiematerial.

Filmen Eksem – vanligare än du tror är tänkt att användas som cirkelmaterial tillsammans med en handledning. Du som har eksem, är förälder till barn med eksem eller vill ha mer kunskap om eksem kan gå en studiecirkel genom ABF, Astma- och Allergiförbundet eller Handelsanställdas förbund. Filmen kan också köpas separat om du inte vill delta i en studiecirkel.

Eksem – vanligare än du tror handlar om yrkesval, samband mellan mat och eksem, behandlingsmetoder inom skolmedicinen, alternativa behandlingar och mycket mer. Vi får möta läkare och andra specialister inom vården och höra hur människor inom olika yrkesområden hanterar sitt eksem.

Premiär - "Eksem - vanligaren än du tror"Premiär - "Eksem - vanligaren än du tror"

På tisdagen den 12 oktober kommer filmen att premiärvisas på ABF-huset i Stockholm. Då finns också möjlighet att beställa den.

Tid: Tisdagen den 12 oktober kl 18.00
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
Medverkande: Ingalill Bjöörn, förbundsordförande, Astma- och Allergiförbundet, John Haataja, enhetschef, Handelsanställdas förbund och Mihaly Matura, överläkare, Karolinska Institutet. 

Vi bjuder på dryck med tilltugg, så anmäl dig till Eva-Maria Dufva, ombudsman på Astma- och Allergiförbundet, genom att mejla namn och antal personer till eva-maria.dufva (at) astmaoallergiforbundet.se senast fredagen den 8 oktober. Skriv gärna Premiär i ämnesraden. Har du frågor är du välkommen att kontakta Eva-Maria på telefon 08 – 506 28 208 eller 070 – 588 72 88.

Studiematerialet är framtaget av Astma- och Allergiförbundet i samarbete med Handelsanställdas förbund och ABF.

Hjärtligt välkommen!                                              

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 oktober 2010.

Fakta om eksem

Cirka 20 procent av den vuxna befolkningen i Sverige har kontaktallergi.

Vart femte barn har haft atopiskt eksem en längre eller kortare tid innan det når skolåldern.

Barneksem kan ge försämrad livskvalitet för både barnet och familjen och kan påverka såväl nattsömn och humör som självkänsla och ekonomi.

Eksem kan påverkas av kemikalier, rengöringsmedel, stress och andra miljöfaktorer.